• 12

SILOVAO SRPKINJE TOKOM RATA: Bivši pripadnik HVO uhapšen zbog ratnih zločina nad Srbima!

Mato Baotić je za vrema rata, zloupotrebljavajući zapovednu dužnost u vojnoj policiji, prisilio na seksualni čin dve zarobljene žene srpske nacionalnosti koje je i fizički i psihički zlostavljao

  • 12

Bivši pripadnik Hrvatskog veća odbrane (HVO) Mato Baotić uhapšen je danas na području Orašja pod sumnjom da je počinio ratne zločine nad srpskim civilima, potvrdilo je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

OLUJA - ZLOČIN BEZ KAZNE, ZLOČIN KOJI TRAJE: Zašto smo danas u CRNINI, zbog čega TUGUJEMO i koga OPLAKUJEMO?!

Baotića (48) državno tužilaštvo BiH tereti da je kao pripadnik vojne policije HVO u periodu između maja i novembra 1992. na području Orašja kršio međunarodno humanitarno pravo i Ženevske konvencije o zaštiti civila tokom ratnih sukoba.

Pod istragom je zbog osnovane sumnje da je za vrema rata, zloupotrebljavajući zapovednu dužnost u vojnoj policiji, prisilio na seksualni čin dve zarobljene žene srpske nacionalnosti koje je, pored toga, fizički i psihički zlostavljao, prenela je agencija Hina.

Nakon hapšenja, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Baotića su predali Tužilaštvu BiH, a naknadno će biti doneta odluka o tome da li će od Suda BiH biti zatraženo da mu odredi pritvor do okončanja istražnog postupka.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • Stiv

    Sto se lozite pa pustice ga kao i sve koji su činili zlocine nad nama.

  • Ljiljana K.

    Da li je to moguće u zemlji Krvi i meda?

  • Aleksandar

    Ajd nek malo dodje u Srbiju...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima