Veliki požar bukti na deponiji u Zrenjaninu

Pokušavamo da lokalizujemo požar koji pored vatre prouzrokuje i veliku količinu dima i bojimo se da bi mogao da potraje - gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić

  • 1

Na glavnoj gradskoj deponiji u Zrenjaninu izbio je veliki požar, gust dim i smrad širi se ka pojedinim delovima grada, a na gašenju požara angažovana su vatrogasna i vozila zrenjaninske "Čistoće i zelenila".

Opet požar na deponiji smeća u Paraćinu!

Deponiju je obišao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji je rekao da je požar izbio u ranim poslepodnevnim časovima i da su uzrok najverovatnije samozapaljenje i visoke temperature.

- Pokušavamo da lokalizujemo požar koji pored vatre prouzrokuje i veliku količinu dima i bojimo se da bi mogao da potraje - rekao je on.

Na gašenju požara angažovane su ekipe Sektora za vanredne situacije, dobrovoljna vatrogasna društva i vozila javnog preduzeća "Čistoća i zelenilo", a na deponiji je i Komunalna policija i inspekcija.

- Cilj je da požar lokalizujemo kako ne bi napravo veću štetu jer se u okolini nalazi veliki broj njiva pod kukuruzom i suncokretom, koje pokušavamo da zaštitimo - dodao je Janjić.

Glavna deponija udaljena je na klometar od popularnog gradskog kupališta Peskara i na oko desetak kilometara od centra grada.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA