SRBI, NE IDITE U HRVATSKU: Beograđanin poručio da je atmosfera pregrejana zbog "Oluje"

- Devojke su se tresle i od straha su plakale dok su na parkingu čekale dolazak policije - rekao je M. R.

Beograđanin M. R, kome su nepoznati vandali u Dubrovniku oštetili vozilo i ispisali neprimerene sadržaje, preporučio je svim Srbima da ne dolaze u Hrvatsku jer je, kako kaže, zbog proslave "Oluje" atmosfera ponovo pregrejana.

OLUJA '95 MRŠ: Ovo su urezali na automobil Beograđanina koji se parkirao u Dubrovniku! (FOTO)

- Bili smo ranije u Kuparima i na plači "Coral Cava beach" na Babinom kuku i nismo imali nikakvih neugodnosti. Tamo je bilo još vozila iz Srbije i Crne Gore i nisam čuo da su imali problema - ispričao je mladić za Dubrovački vesnik, prenosi Tanjug.

Dodao je da je sa svojim prijateljima ranije bio i u Konavlima i na Pasjači, gde takođe nije bilo problema.

Foto: dubrovacki.hr Foto: dubrovacki.hr

Oštećeni automobil marke "Mercedes" je, kaže, očevo vlasništvo i ne zna kako će on reagovati na štetu koja nije mala.

Kada je incident prijavio policiji došle su, kaže, dve patrole, a potom i treće vozilo s krimalističkim inspektorima.

- Svi su bili ok i vrlo profesionalni, ali to neće rešiti 2.000 evra štete, na koliko ju je u Trebinju procenio majstor - ispričao je M.R.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska intenzivno radi na pronalasku počinitelja koji je juče poslepodne oštetio vozilo beogradskih registarskih tablica tako što je oštrim predmetom urezao natpise neprimerenog sadržaja.

Foto: dubrovacki.hr Foto: dubrovacki.hr

Rekapitulirajući događaj M. R. kaže da će teško ponovo doći u Hrvatsku.

- Preporučujem svim Srbima da ne dolaze, jer je zbog proslave "Oluje" atmosfera ponovno pregrejana. Prijatelji u mojoj pratnji prvi su put došli u Hrvatsku i sve do incidenta su bili oduševljeni - naveo je on i dodao da zna da, kako je rekao, "kretena svuda ima", ali su se devojke iz društva osećale neugodno dok su ih neki momci komentarisali u negativnom kontekstu.

- Devojke su se tresle i od straha su plakale dok su na parkingu čekale dolazak policije - naveo je.

Dubrovački dnevnik piše da mladić i njegovi prijatelji iz Beograda ogorčeni.

Foto: AP/Tanjug, Tanjug/Oksana Toskić Foto: AP/Tanjug, Tanjug/Oksana Toskić

Portal Index.hr preneo je ranije danas da su nepoznati počinioci oštetili vozilo tako što su u blizini plaže Pasjača u Konavlima na njemu urezali natpise - "Niste dobrodošli" i "Oluja 1995 mrš".

Osim neprimerenih poruka, vandali su se i na druge nacine iživljavali na vozilu koje je pretrpelo niz vidljivih oštećenja.

Inače, reč je o dva mlada studentska para iz Beograda, državljanima Srbije.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dexxx

    12. avgust 2015 | 01:40

    Bas mi je drago.....pre tog incidenta ti je sigurno neko rekao bar" ksko ces sa bg tablama tamo"??..a ti pun sebe rekao kako su to gluposti i price da smo tamo dobro dosli ...e sad vidi kako ces tati resiti tu stetu pa sledece godine u split..da vidis kako je lepa riva ....dok te neko ne baci sa nje u more...

  • Еуклид

    11. avgust 2015 | 21:09

    Као студенти сте морали да знате и мало историју тог народа. И требали сте да знате да трошењем свог новца потпомажете њихов буџет како би лепше прослављали егзодус вашег народа. Отрежњење је болно, али сте ваљда научили лекцију. Па хајте похрлите опет. И ви и вама слични.

  • Ogi

    11. avgust 2015 | 21:06

    Studenti mladi i puni ljubavi i razumjevanja su otisli misleci da je 2015, e pa kod ustasa je jos 95 i bice tako zauvijek.Odrastao sam sa njima i samo ekstremno mali broj nema nista protiv Srba.Oni su patoloski bolesni u svemu sto ima veze sa Srbima.Nikad nisu imali svoje dok im Srbi nisu dali,oni znaju to i boli ih.U Rijeci su nasoj vojsci dve noci i dva dana pjevali Braco Srbi vojsko sokolova hvala sto nas izbaviste,imate,goglajte,1918,i prije.Kompleksasi optereceni,Srbi su za njih gospoda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA