SRAMOTA SRBIJE: Heroja sa bebom izvučenom iz olupine nisu hteli da prevezu do najbliže hitne pomoći!

- Uzeo sam bebu u naručje. Strahujući da dete možda ima neke unutrašnje povrede, odmah sam izašao na put tražeći od vozača vozila koja su bila zaustavljena iza autobusa da nas prevezu do najbliže zdravstvene ustanove - rekao je Aleksandar Đorđević, načelnik Uprave za obrazovanje

  • 19

Kobnu nesreću koja se dogodila u noći između ponedeljka i utorka na Ibarskoj magistrali, na delu od Ljiga do Rudnika, preživeli su ćerka Vanja (11) i petnaestomesečni Sava Vrtača kog je iz olupine izvukao Aleksandar Đorđević, načelnik Uprave za obrazovanje.

NOVI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE NA IBARSKOJ MAGISTRALI: Vozač punta zaspao za volanom i napravio udes?

Goran (48) i Jadranka (40) Vrtača, roditelji dece, poginuli su kada je  automobil "fijat szilo" kojim je upravljao Goran prešao na suprotnu traku i direktno udario u autobus u kome su bili MUP-ovi radnici.

Aleksandar Đorđević nalazio se u autobusu u koji je udarilo vozilo i odmah je izašao da vidi mesto nesreće.

KOBNI SUDAR AUTOMOBILA I AUTOBUSA NA IBARSKOJ MAGISTRALI: Poginulo dvoje, deca prevezena u Urgentni centar!

Foto-Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap, Agencija za bezbednost saobraćaja Foto-Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap, Agencija za bezbednost saobraćaja

- Vozili smo se putem ka Gornjem Milanovcu, kada smo osetili nagli udar i shvatili da je automobil prešao na našu stranu i čeono udario u autobus. Po zaustavljanju autobusa brzo sam izašao napolje i video na putu ženu koja je davala poslednje znake života. Prišao sam joj i shvatio da je ozbiljno povređena - rekao je Đorđević.

On je odmah krenuo ka automobilu i pokušao da otvori vrata.

- Vrata nisam uspeo da otvorim, ali sam čuo plač bebe. Glas je dopirao ispod automobila. Spustio sam se u kanal ispod automobila i u njemu video bebu koja je plakala. Uzeo sam je u naručje. Strahujući da dete možda ima neke unutrašnje povrede, odmah sam izašao na put tražeći od vozača vozila koja su bila zaustavljena iza autobusa da nas prevezu do najbliže zdravstvene ustanove.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Bio sam besan i razočaran jer niko nije hteo da nas primi u auto i preveze. Tek je vlasnik šestog automobila pokazao ljudskost, gospodin Ferenc iz Starog Bečeja. on nas je prevezao do hitne pomoći u Gornjem Milanovcu. Putem sam strepeo za život bebe. Po dolasku, medicinska ekipa je preuzela dete, i kada sam saznao da je beba dobro, kao otac dvoje dece, bio sam srećan čovek jer sam uspeo da spasim mladi ljudski život - ispričao je Đorđević.

Zora Vrtača, majka Gorana Vrtače kaže da ne zna zašto je njen sin izgubio kontrolu nad vozilom.

- Bio je pouzdan vozač, a automobil je pozajmio od druga. Imao je uredno ovlašćenje, a auto je uzeo da bi otišli na more da se odmore. letovali su u Šušnju. Tog dana su krenuli nazad za Beograd. Svratili su na Žabljak gde su ručali i odmorili se. Negde oko 23 časova Jadranka se javila majci i rekla da su na putu. međutim, kući nisu stigli - rekla je Goranova majka.

(Telegraf.rs/ Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    12. avgust 2015 | 13:03

    mi smo pravoslavci hriscani samo kad treba krkati prasetinu na slavi,kad treba pomoci,onda nikakave vajde od nas,e moji srbi,kuda idemo

  • mira

    12. avgust 2015 | 08:41

    Nemam reci na sebicnost vozaca koji nisu pomogli jadnoj bebi u spasavanju jednog malog zivota tek u zacetku. Ne mogu da verujem koliko su ljudi sebicni i sta imaju u tim jadnim glavama. Bednici! STRASNOOO! Vjecnaja pamjat roditeljima!

  • Ица ЦЗВ

    12. avgust 2015 | 07:19

    Еееее,бруке једне и јадници... Тих првих пет возила требао је да запише неко,да их сада лепо изгоре од казне (добре финансијске-најмање),па нека уживају у својим металним кантама,конзервама. А где је закон (опет) - обавеза возача о помоћи у оваквим случајевима,јел то обрисано из закона? БРУКА ! Господину Александру свака част и поштовање за реакцију. За оне горе ликове,у њиховим кантама (возилима) - употребио би много теже и грозније термине,али толико грозне-да мора да се смисле нови.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA