OJADILI SRBIJU ZA 24 MILIONA DINARA: Nećete verovati šta su uradili!

Po nalogu, Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapšeni su bivše odgovorno lice Fonda za kapitalna ulaganja M. M., odgovorno lice Specijalne bolnice za plućne bolesti "Dr Budislav Babić" iz Bele Crkve L. L., odgovorno lice SZR "Rad" B. B. i odgovorno lice agencije "Kengur" V. M.

  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u nastavku akcije na otkrivanju zloupotreba u Fondu za kapitalna ulaganja AP Vojvodina, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica i prevara i oštetili Fond za 24.195.785 dinara.

Po nalogu, Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapšeni su bivše odgovorno lice Fonda za kapitalna ulaganja M. M. (1955), odgovorno lice Specijalne bolnice za plućne bolesti "Dr Budislav Babić" iz Bele Crkve L. L. (1962), odgovorno lice SZR "Rad" B. B. (1958) i odgovorno lice agencije "Kengur" V. M. (1963).

Krivična prijava u redovnom postupku, biće podneta i protiv R. M. (1962) i Lj. B. (1968).

Postoje osnovi sumnje da su, prilikom izgradnje objekta za potrebe specijalne bolnice za plućne bolesti "Dr Budislav Babić", od novembra 2008. do novembra 2009. godine, osumnjičeni nezakonito izvršili izbor agencije "Kengur" za obavljanje nadzora nad građevinskim radovima, koje je izvodila firma SZR "Rad", a za koje je proverama utvrđeno da nisu izvedeni u obimu koji je naznačen u privremenim situacijama.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

U privremenim situacijama, osumnjičeni su unosili radove koji još nisu izvedeni od strane izvođača, što su, kao verodostojno, overavali nadzorni organ agencija „Kengur“, predstavnik bolnice i predstavnik Fonda za kapitalna ulaganja.

Po tom osnovu, na ime neizvršenih radova izvođaču SZR "Rad", za obavljene poslove više je plaćeno 16.695.785 dinara.

Proverama je utvrđeno da predviđeni radovi do danas nisu okončani, a da pritom prijavljena lica u Fondu i bolnici nisu aktivirala bankarsku garanciju na iznos od 7.500.000 dinara, već su je zamenili menicama SZR „Rad“, koje su nenaplative usled blokade računa te radnje.

Na taj način osumnjičeni su oštetili Fond za 24.195.785 dinara i pribavili protivpravnu imovinsku korist radnji "Rad".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA