UŽIVAJTE POVOLJNO U SRPSKOM BLAGU: Borsko jezero iz dana u dan opravdava epitet „srpsko more“ !

Hotel „Jezero“ otvorio i „Jezerce“, etno restoran u kom će gosti po pristupačnim cenama moći na uživaju u tradicionalnoj kuhinji Istočne Srbije

  • 7

Na glavnoj plaži Borskog jezera, na mestu gde su nekada bile prodavnica i kafana, od sada se nalazi etno-restoran „Jezerce“.

Kao i osamdesetih godina kada je podignut ovaj montažni objekat, zamišljen tada kao mesto gde će kupači sa glavne plaže moći „s nogu“ da kupe neke osnovne potrepštine i nešto popiju, „Jezerce“ će i sada poslovati u sastavu hotela „Jezero“.

Restoran „Jezerce“, renoviran za samo dva meseca, uređen je u rustičnom stilu, a duh unikatnog prostra dale su mu zanimljive etno-dekoracije, suveniri i detalji sa tradicionalnom tematikom.

Foto: RTB Bor Foto: RTB Bor

Uređenjem enterijera i eksterijera u etno-stilu najlepše mesto na Borskom jezeru dobilo je upečatljivu osobenost. Cene u „Jezercetu“ su pristupačnije od onih u hotelu, a u ponudi je kuhinja koja je tradicionalno obeležje timočkog podneblja: kačamak i paprike sa sirom, vlaške palačinke, uštipci, razni sirevi, jagnjeće pečenje... Sve su to, kako kaže upravnica hotela „Jezero“ Milica Milovanović, domaći specijaliteti za koje namirnice ili same proizvode hotel kupuje od meštana okolnih sela.

Foto: RTB Bor Foto: RTB Bor

-Uspeli smo da za kratko vreme ovom napuštenom i oronulom montažnom objektu ponovo udahnemo život. Saniran je krov, urađena je ponovo termo-izolacija, sanitarni čvor, razvod struje i rasvete, kompletan prilaz restoranu, stepeništa, novi oluci. Restoran je obložen drvetom, a koršćen je i peskareni kamen, stare cigle. Od prirodnog materijala je i nameštaj, a potrudili smo se da planski odaberemo i živopisne detalje, tople boje i učinimo da prostor odiše uspomenama i bude prijatan, baš domaćinski kutak - dodaje Milica Milovanović.

Foto: RTB Bor Foto: RTB Bor

Već prvo veče pokazao je da je ovakav restoran nedostajao Borskom jezeru i da će svakako doprineti da turisti potpunije dožive ovaj deo Srbije čijim se prirodnim lepotama gotovo nema šta dodati.

Foto: RTB Bor Foto: RTB Bor

 Tu je biserno Borsko jezero i divan hotel na njegovoj obali, žičarom „osedlan“ Crni vrh, šumovita Dubašnica, atraktivne Zlotske pećine, lekovita Brestovačka banja (i još nekoliko obližnjih), gornjanska visoravan koju odavno zovu „malom Švajcarskom“, planina Stol sa avionskim pogledom na čitavi Timočku Krajinu, kafić na 400 metara pod zemljom u borskoj Jami, grandiozni industrijski objekti RTB-a Bor u kojima se proizvodi bakar, srebro i zlato - o čemu deca uče u školi.

Do kasno u noć ogledalom usnulog Borskog jezera klizila je pesma sa terase otvorenog etno-restorana „Jezerce“.

Foto: RTB Bor Foto: RTB Bor

Prijatnoj atmosferi i šarenoj, a ukusnoj, ponudi sa etno-trpeze nije odolela ni poznata pop pevačica Ana Stanić, koja ovde letuje, pa je sa domaćinom Blagojem Spaskovskim i brojnim zvanicama iz poslovnih krugova, lokalnog javnog i kulturnog života, sa zadovoljstvom podelila nekoliko svojih hitova.

Foto: RTB Bor Foto: RTB Bor

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    13. avgust 2015 | 15:59

    Jezero je zaista lepo cesto dodjem tokom leta samo imam utisak da su malo podigli cene u hotelu ..u svakom slucaju za nas koji dolazimo sa strane zamolio bih da se bar uradi sajt sa recimo menijem i cenama jer svakako to je jedna o d bitnih stavki i ljudi mogu da znaju koliko im novca treba i mogu da se organizuju...danas nam sve postaje skupo pa je bitno da znamo da ukoliko vec dodjemo mozemo li da se uklopimo u budzet.Hvala unapred i nadam se da ce neko zaista i izaci u susret i objaviti cene

  • Nikola

    13. avgust 2015 | 12:35

    Svaki dan sam tamo...inace sam iz bora super ne

  • deroko

    13. avgust 2015 | 12:06

    stvarno izgleda lepo. Ne znam kakve su stvarno cene, ali mislim da bih mogao posetiti neki vikend. Da li zna neko koliko je kolima od BGa?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA