TINEJDŽERKA VEĆ DRUGI PUT SVIRA NA NIŠVILU: Ova Srpkinja je sa 12 godina ušla u filharmoniju (FOTO)

Branislavi Jovanov ovo je drugi nastup na prestižnom festivalu jer je i prošle godine nastupala, doduše u sporednom programu, sa niškom Muzičkom školom

  • 5

Ovogodišnji Nišvil džez festival počinje nastupom Omladinske filharmonije "Naisus" a među 62 njena člana biće i sedamnaestogodišnja Nišlijka Branislava Jovanov.

RAJKO MILOŠEVIĆ GERA PRVI PUT NA NIŠVILU: A evo koga ćete još imati prilike da vidite!

Mlađanoj violinistkinji ovo je drugi nastup na prestižnom festivalu jer je i prošle godine nastupala, doduše u sporednom programu, sa niškom Muzičkom školom. Branislava je u filharmoniju stupila sa samo 12 godina.

- Profesorka je zapazila moj talenat i predložila mi da se oprobam u Omladinskoj filharmoniji. Kada me je mama dovela maestro Zoran Andrić me je pitao što sam došla začudivši se mojim godinama. Kazala sam mu da hoću da sviram, on je pristao ali mi je preporučio da na početku sviram na plej bek dok ne vidi šta znam. Ubrzo sam prestala da sviram tiho jer sam pokazala da mogu što i ostali – priča mlada muzičarka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kaže da joj je san profesionalna muzička karijera koju bi rado ostvarila u inostranstvu.

- Šef i dirigent Omladinske filharmonije Zoran Andrić najavio je da će izvesti Dvoržakovu Slovensku igru, numere Djuka Elingtona i Kola Portera, uvertiru za Ruslanu i Ljudimilu, muziku iz filma "Pirati sa Kariba" i da će nastup završti Kan Kanom ali u tempu, kako je istakao, koje igračice ne bi mogle da izdrže.

Omladinska filharmonija "Naisus" je osnovana pre pet godina i okuplja članove iz cele Srbije.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA