Nenad Popović: Srbija da iskoristi prednosti sporazuma s Rusijom (VIDEO)

Sporazum o slobodnoj trgovini s Rusijom je najveća konkurentska prednost Srbije u odnosu na sve zemlje EU, kaže potpredsednik DSS-a

  • 0

Potpredsednik DSS-a Nenad Popović poručio je tokom posete Zlatiborskom okrugu da je Sporazum o slobodnoj trgovini s Rusijom najveća šansa za razvoj domaće privrede.

- Naša zemlja jedina u svetu ima Sporazum o slobodnoj trgovini s Rusijom koji nam omogućava da oko 97 procenata svih domaćih proizvoda izvozimo u Rusiju bez carina - rekao je Popović na sastanku s privrednicima iz Zlatiborskog okruga u Čajetini.

On je dodao da je to "najveća konkurentska prednost Srbije u odnosu na sve zemlje EU". Popović je ocenio da je ovaj sporazum najveća izvozna šansa za domaću privredu, ali i šansa za privlačenje stranih investicija u Srbiju.

- Postojanje Sporazuma o slobodnoj trgovini s Rusijom je velika motivacija za sve strane investitore da otvore proizvodnju u Srbiji, jer će njihovi proizvodi moći da se izvoze u Rusiju bez carina, što automatski znači njihovu veću konkurentnost na ruskom tržištu - rekao je Popović.

On je istakao da će DSS kada dođe na vlast učiniti sve da se potencijal ovog sporazuma maksimalno iskoristi.

- Naravno, uslov je da Srbija bude politički neutralna, jer su nam evropski zvaničnici jasno stavili do znanja da će Srbija morati da se odrekne ovog sporazuma ako želi da nastavi dublje sa evropskim integracijama - zaključio je Popović.

Potpredsednik DSS-a je tokom boravka u Zlatiborskom okrugu posetio zajedno sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Konuzinom preduzeće za proizvodnju i preradu suhomesnatih proizvoda "Zlatiborac" u Mačkatu.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA