Tadić: Dve trećine stanovništva živeće na mreži autoputeva!

Boris Tadić i Milutin Mrkonjić prisustvovali su danas početku gradnje dve deonice autoputa kroz Grdeličku klisuru. Krajem mandata vlade biće završeno 200 kilometara auto-puteva na Koridoru

  • 0

Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić i ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić prisustvovali su danas početku gradnje dve deonice autoputa kroz Grdeličku klisuru, koja predstavlja najteži izazov za gradnju, ne samo na Koridoru 10, već i u celoj Evropi.

Tadić je ocenio da je u veoma teškom ekonomskom trenutku država uspostavila sistem koji daje rezultate, a to su upravo novi autoputevi, mostovi, infrastruktura kakvu Srbija nije stvarala prethodnih decenija.

- Napali smo faktički sve deonice u Srbiji. Ovih dana se otvaraju najkompleksniji radovi, kao što je proboj Grdeličke klisure, koja je teška deonica zbog strukture zemljišta i skučenog prostora. Krenuli smo s radovima prema bugarskoj granici, obilaznica oko Beograda se privodi kraju, kreću radovi na Koridoru 11 - objasnio je Tadić, i dodao da će za samo nekoliko godina dve trećine stanovništva živeti na mreži autoputeva.

On je naveo i da nije bilo lako postići takve rezultate, posebno zbog nasleđenih nekoliko stotina miliona evra dugova u građevinskom sektoru.

Radovi na dve deonice južnog kraka Koridora 10 autoputa E75, koji su počeli danas, a reč je o deonicama Grabovnica - Grdelica i Vladičin Han - Donji Neradovac, koštaće oko 100 miliona evra, a novac će biti obezbeđen iz zajma Svetske banke. Gradi se u ovoj fazi 31 kilometar puta, radove izvodi grčka kompanija "Terna", ali se očekuje da budu angažovani i naši podizvođači.

Ministar Milutin Mrkonjić je ukazao da će ove godine sa završetkom mandata aktuelne vlade biti završeno 200 kilometara auto-puteva na Koridoru 10 i naglasio da smatra da je to veliki rezultat.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA