Lekari zbog štrajka primaju samo hitne slučajeve

Ukoliko imate bilo kakvih zdravstvenih poteškoća i obratite se prvoj zdravstvenoj ustanovi, lekari vam zbog štrajka lekara neće izaći u susret ukoliko niste hitan slučaj

  • 0

Ukoliko imate bilo kakvih zdravstvenih poteškoća i obratite se prvoj zdravstvenoj ustanovi, lekari vam zbog štrajka lekara neće izaći u susret ukoliko niste hitan slučaj!

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta doktor Dragan Cvetić, kaže da se zbog štrajka zakazane operacije odlažu do daljeg, a da se samo u hitnim slučajevima odmah pruža pomoć.

- Svaka intervencija koja je unapred zakazana i na koju pacijent već duži vremenski period čeka, može i dalje da čeka, hitne intervencije odmah zbrinjavamo - kaže Cvetić za Telegraf.rs, i dodaje da je i Hitna pomoć u štrajku, ali da oni nemaju uslova za obustavu rada, jer primaju hitne slučajeve.

Govoreći o osnovnim zahtevima štrajka, Cvetić je istakao kako lekari ne štrajkuju jer žele povećanje plate, već samo radi zadržavanja iznosa već postojećih plata.

- Medicinske sestre samo imaju platu 32.000. Oni ne shvataju da ukoliko se lekarima smanje plate, da će se to odraziti i na pacijente, ono što ugrožava zdravstvo, ugrožava i pacijente - objasnio je Cvetić, i dodao da je do sada 60 zdravstvenih ustanova širom Srbije stupilo u štrajk.

Štrajk lekara počeo je 17.aprila, a kao glavne razloge štrajka Sindikat navodi Uredbu o korektivnom koeficijentu kojom bi plate zdravstvenim radnicima bile smanjene na 90 odsto od sadašnjih primanja.

Iz Ministarstva zdravlja poručuju da se štrajk Sindikata lekara i farmaceuta Srbije koristi za vreme predizborne kampanje kako bi se zastrašili zaposleni i proširile informacije o smanjivanju plata.

(I. Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA