TOTALNA HAVARIJA: Nove eksplozije tresu grad, počela masovna evakuacija, preti katastrofa! (VIDEO)

U kineskom gradu Tjanđin odjeknulo je sedam ili osam novih eksplozija, nekoliko dana nakon što su dve stravične detonacije odnele najmanje 85 života

  • 4

Kineski grad Tjanđin (Tianjin), koji je pre nekoliko dana bio poprište strašnih eksplozija, u subotu je potreslo još sedam ili osam novih eksplozija, nakon čega su snage bezbednosti započele masovnu evakuaciju stanovništva u krugu od tri kilometra.

KAO NUKLEARNA EKSPLOZIJA: Novi snimci katastrofe u Kini zaprepastili svet! (VIDEO)

Kako piše Gardijan, na mestu ranijih detonacije, koje su ubile najmanje 85 ljudi, ponovo se razbuktala vatra, a zatim su se začule nove eksplozije.

STRAVIČNE POSLEDICE EKSPLOZIJE U KINI: Grad izgleda kao da je preživeo RAT! (FOTO)

S mesta novih detonacija uzdiže se gust crni dim, a kompletno područje je blokirano.

Prvobitne gigantske eksplozije, do kojih je došlo u sredu kasno uveče, potresle su lučko skladište, a u petak se činilo da su požari, na mestu na kojem su uništene zgrade, kontejneri i automobili, uglavnom bili ugašeni.

Printskrin: Liveleak Printskrin: Liveleak

Istraga o uzrocima detonacija i dalje traje, a postoji više verzija o tome šta je zapravo eksplodiralo - od pošiljke oružja do raznih hemikalija.

Stručnjaci za bezbednost smatraju da je gašenje požara vodom u skladištu u kojem su bile hemijske materije, koje snažno reaguju na kontakt sa vodom, moglo uzrokovati lančane eksplozije jer se stvorio eksplozivni gas.

Veruje se da je tamo bio uskladišten kalcijum karbid koji u kontaktu sa vodom stvara eksplozivni acetilen. Prema državnoj agenciji Ksinhui nekoliko kontejnera je već gorelo pre eksplozije, a vatrogasci su te požare gasili vodom.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Hemijski stručnjak Dejvid Ledžet iz Kalifornije rekao je za Rojters da je eksplozija acetilena mogla zapaliti amonijum nitrat koji je takođe bio smešten u istom skladištu.

Stručnjaci veruju da je moguće da je prva eksplozija posledica polivanja kalcijum karbonata vodom što je stvorilo eksplozivni gas acetilen a druga mnogo snažnija posledica zapaljenja amonijum nitrata acetilenom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Jutarnji List)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PN

    15. avgust 2015 | 11:26

    Kako je ovo strašno! Sećam se kada je pre nekoliko godina eksplodirala kasarna u Paracinu, bilo je užasno.Mogu da zamislim kako je ovim jadnim ljudima sa mnogo, mnogo jačim eksplozijama!

  • brana

    15. avgust 2015 | 11:21

    Ko kod nas nekada...

  • Sone

    15. avgust 2015 | 20:38

    Amerika se sada raduje,nebi me cudilo da je neka dobro izvedena diverzija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA