Ceo život vas plaše: Pazite se, SIPAĆE VAM DROGU U PIĆE! Evo o kojoj se drogi radi!

Rofinol je oko sedam puta snažniji od valijuma i apaurina: njegovo dejstvo počinje 20-30 minuta nakon primene, najvišu koncentraciju dostiže unutar 2 sata, a može trajati i do 12 sati! Flunitrazepam tableta od 1 mg je zeleno-maslinaste boje, duguljastog oblika, sa utisnutim brojem 542. Nema ni ukus ni miris

  • 6

Ceo život roditelji plaše svoju decu rečenicom: "Pazi u koje kafiće ideš, mogu da ti SIPAJU DROGU U PIĆE." Godine prolaze, deca postaju roditelji, svojoj deci ponavljaju ista plašenja o "drogama koje se sipaju u kafićima", samo se retko ili gotovo nikada nije desilo da je neko objavio - gde su kafići u kojima se "sipa droga u piće", ali i koja je droga u pitanju.

Telegraf otkriva koja droga, pomešana sa alkoholom može da, krišom sipana u nečije piće izazove omamljivanje žrtvi. Da li ste ikad čuli za nju - Rohypnol?!

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Iako bi konzumenti opojnih droga voleli da im u piće po klubovima neko besplatno stavlja narkotike, istina je nešto turobnija: u vašem napitku može da završi samo flunitrazepam, poznatiji kao rofinol, koji napadači - najčešće silovatelji - koriste za omamljivanje svojih žrtvi.

SRPSKI HOROR: Uhapšen osumnjičeni da je drogirao i silovao maloletnicu (13) ispred škole!

Osim „klasičnih”, na crnom narko-tržištu u Srbiji u poslednje vreme pojavile su se i droge koje su u SAD i Evropi odavno popularne: pored vijagre i etarskih psihosupstanci, onima koji su spremni da ih zloupotrebe, kod nas su sada dostupne i tablete takozvane "droge za silovanje" i druge seksualne napade.

Zahvaljujući tome što žrtva posle konzumacije rofinola gubi sposobnost rasuđivanja i ima smanjene motoričke sposobnosti, onemogućena je da pruži otpor, a u slučaju uzimanja većih doza, kao i prilikom mešanja s alkoholom, rofinol izaziva amneziju – žrtva se ne seća događaja koji su usledili nakon konzumiranja flunitrazepama.

Foto: Printscreen/ Youtube/Mxm Vm Foto: Printscreen/ Youtube/Mxm Vm

DAO SAM JOJ DROGU A ONDA SAM JE SILOVAO: Priznanje holivudske zvezde šokiralo svet! (FOTO)

Rofinol spada u grupu lekova poznatu pod nazivom benzodiazepini koji imaju anksiolitički, hipnotički, miorelaksantni i antikonvulzivni efekat.

Ovo u prevodu znači da deluju opuštajuće, kako na psihu, tako i na mišiće, a najbolji opis njihovog dejstva daje činjenica da korisnici droga zloupotrebljavaju ove supstance u nemedicinske svrhe kako bi proizveli stanje slično alkoholnoj intoksikaciji.

Rofinol je oko sedam puta snažniji od valijuma i apaurina: njegovo dejstvo počinje 20-30 minuta nakon primene, najvišu koncentraciju dostiže unutar 2 sata, a može trajati i do 12 sati!

Foto: sxc.hu Foto: sxc.hu

Ukoliko posle lude noći u gradu, nakon koje imate više crnih rupa nego sećanja, osećate pospanost, umor, glavobolju, vrtoglavicu, mišićnu slabost, smetenost ili imate halucinacije, možda bi trebalo ubuduće da izbegavate pića koja niste sami pripremili.

NOVA SMRTONOSNA DROGA: Krije se u bombonama za decu, izaziva paranoju i halucinacije!

Međutim, ovaj lek je sve osim šala - kod predoziranja flunitrazepamom javlja se oslabljena koordinacija, nejasan govor, koma i respiratorna depresija, pa čak i poremećaji u radu jetre i bubrega.

Nažalost, do tableta „rufija”, koje se mogu nabaviti za desetak evra, dileri relativno lako dolaze  jer se ovaj nitro-benzodiazepin u mnogim zemljama legalno koristi kao lek protiv nesanice.

Foto: ilustracija Foto: ilustracija

Među njima su Italija, Nemačka, Španija, Švajcarska, Norveška, Austrija, Švedska, Holandija, Belgija, Slovačka, Grčka, Kipar, Irska, Argentina, Japan, Izrael, Urugvaj, Paragvaj, Tajvan, Južna Afrika, Čile, Kenija...

Kod nas se flunitrazepam nalazi na spisku dozvoljenih opijatnih supstanci za terapiju i ispitivanja, ali ga nema u prodaji.

Flunitrazepam se u prometu nalazi kao film-tableta od 1 mg i rastvor za injekcije. Tableta od 1 mg je zeleno-maslinaste boje, duguljastog oblika, sa utisnutim brojem 542. Nema ni ukus ni miris, ali sadrži boju pa kad se ubaci u piće tableta poplavi i sporo se rastvara, pa je vidljiva.

Zato, obratite pažnju da li vaše piće menja boju i izbegavajte koktele! Jednostavno, nije baš česta pojava da neko zaista sipa drogu u piće, ali pazite - takve stvari se ne dešavaju uvek nekom drugom.

(J.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kaskader19

    17. avgust 2015 | 22:40

    drogu y heroin?

  • Orthodox boys Lj.

    18. avgust 2015 | 02:07

    Ovo treba svi da svataju ozbiljno! U Slo.to jest u Ljubljani bilo je vise zrtava ove droge,zestoki momci cascavali su konobara a on je neznajuci o kakvim se posledicama radi ubacivo devojkama rufy u pice,drug zamenijo casicu sa devojkom,ono ruka preko ruke,posle 20 min.nista se ne seca ujutro je pocelo zestoko povracanje,muka vrtoglavica,zena ga odvezla u kliniku gde je ostao 3 dana. Potvrdili su da je bas ta droga u pitanju,do tad i ja sam se smejao na tu temu,stvar nije ni malo smesna,doslovno si mrtvo telo a sta uradis nema sanse da se secas...

  • Pavle Šumadinac

    18. avgust 2015 | 01:09

    Naravučenije ništa ne piti po kafićima... ;))) Kod kuće se pocepati pa u grad na suvo... hehee... Malo se šalim a tema je prilično ozbiljna...i naravno treba biti oprezan...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA