PRETUKLI GEJEVE JER SU SE LJUBILI: Incident u diskoteci u Budvi!

Napadnuti mladići su oko četiri sata kontaktirali budvansku policiju, iz koje im je rečeno da nisu u prilici da izađu na lice mesta

  • 19

Iz budvanske diskoteke "Top Hil", izbačena su dva mladića, od kojih je jedan iz Crne Gore, a drugi iz Nemačke. Oni su isprebijeni jer su razmenjivali poljupce, kako je saopšteno iz LGBT Foruma Progres.

POSLE MOSKVE, NA RED DOŠAO KIJEV: Dva geja prošetala gradom, evo kako su ljudi reagovali (VIDEO)

Iz te nevladine organizacije se navodi da je razmenjivanje poljubaca između dvojice mladića koji su u emotivnoj vezi i koji provode odmor zajedno u Budvi, kod jednog od članova osiguranja u diskoteci izazvalo revolt i homofobično nasilje.

- Psovao ih je i vređao i tvrdio da pedere neće tolerisati u objektu. Prilikom nasilnog izvođenja iz diskoteke, nemačkog državljanina je ošamario, a crnogorskom je zadao udarce u predelu potiljka - kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, napadnuti mladići su oko četiri sata kontaktirali budvansku policiju, iz koje im je rečeno da nisu u prilici da izađu na lice mesta, već da oni dođu u stanicu policije i podnesu prijavu, prenose Nezavisne. LGBT Forum Progres zatražio je od ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića da naloži proveru postupanja službe osiguranja jer je, kako su kazali, došlo do ozbiljnog kršenja Zakona o zaštiti lica i imovine.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Konjević je obavešten da lice koje je vršilo poslove zaštite ni minimalno nije poštovalo dostojanstvo, ugled, čast i osnovna ljudska prava ovog istospolnog para. Član osiguranja je bez bilo kakvog razloga brutalno upotrebio prema gej paru fizičku snagu i izbacio iz objekta samo zato što su razmenili poljupce čime je očigledno došlo i do neravnopravnog tretmana u odnosu na ostale posetioce diskoteke - kaže se usaopštenju.

LGBT Forum Progres očekuje od vlasnika kompanije koja upravlja diskotekom “Top Hil” da se odlučno distanciraju od homofobičnog nasilja i ponašanja zaposlenog, i time zaštite svoju kompaniju i poslovni ugled od dalje diskriminatorne reputacije.

Oni su takođe kazali da su Upravi policije podneli prijavu protiv policijskog službenika zbog neadekvatne primene raspoloživih službenih ovlašćenja.

(Telegraf.rs / Izvor: avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    17. avgust 2015 | 20:09

    Sto ih bijete sad. Za to ste se borili eto vam pa gledajte.

  • Ivy

    17. avgust 2015 | 20:15

    S obzirom na uobicajeno "oca ti .ebem/ocina ti .ebem oca" i pristojnije "ocina ti psujem oca", kao i razne varijacije na istu temu, tipa ".ebem ti oca u vr guz.ce (umjesto guz.ice javlja se i "prkno"), covik bi pomislio da su tolerantniji prema gay populaciji! :)

  • Peki

    17. avgust 2015 | 21:22

    Neka idu Moskvu da probaju isto he,he....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA