NAJEZDA OTROVNIH KOMARACA U SRBIJI: Evo kojim gradovima preti EPIDEMIJA VIRUSA ZAPADNOG NILA!

- Komarci koji su pozitivni na prisustvo ovog virusa registrovani su u Smederevu i Pančevu, kao i u beogradskim opštinama Palilula, Surčin, Čukarica, Zemun, Sopot, Rakovica, Voždovac, Grocka i Obrenovac - kaže biolog da Ivan Aleksić

  • 7

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS dr Miomir Pelemiš kaže da su ovog leta, na sreću imali samo jednog pacijenta koji je preminuo od virusa Zapadnog Nila i dodaje da se više ljudi javilo lekaru sa simptomima ove bolesti. Nadležni s druge strane potvrđuju da su se komarci koji prenose ovu zarazu pojavili na nekoliko lokacja u Srbiji!

AKO IMATE OVE SIMPTOME, ODMAH IDITE KOD LEKARA: Možda ste dobili smrtonosni virus ZAPADNOG NILA!

- Brz početak lečenja izuzetno je bitan kod infekcija poput ove. Zato bi svi koji posle uboda komaraca osete malaksalost, povišenu temperaturu i glavobolju trebalo što pre da se jave lekaru. Čak 80 odsto zaraženih ovim virusom ne oseti nikakve simptome. Oko 20 odsto dobije simptome, a od tog broja samo 0,1 odsto može da dobije meningitis - kaže Miomir Pelmiš.

ALARMANTNO: Komarci UBICE haraju Srbijom. Prenose OPASNU ZARAZU od koje se UMIRE!

- Komarci koji su pozitivni na prisustvo ovog virusa registrovani su u Smederevu i Pančevu, kao i u beogradskim opštinama Palilula, Surčin, Čukarica, Zemun, Sopot, Rakovica, Voždovac, Grocka i Obrenovac - kaže biolog da Ivan Aleksić iz Zavoda za biocide.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    18. avgust 2015 | 12:59

    Kod mene su prskani jednom i to kola u pokretu prskaju kanale uz put u kojima i nije bilo vode a ni komaraca...a one kanale koji su nepristupacni i koji su puni komaraca i nisu uz put to normalno ne prskaju i odatle budu milioni novih komaraca. Glavno je da oni prodju i kazu prskali smo komarce a to sto nema nikakav ucinak to je vec druga prica. Meni je bilo pre 20-tak dana jako lose nesto slicno ovim simptomima sto pisu da prouzrokuje ujed zarazenog komarca i 2 dana mi bilo gadno nisam izlazio iz kreveta niti jeo nista i posle toga me proslo.

  • Nada

    18. avgust 2015 | 10:45

    Pa strašno za celo leto prskali su samo jednom komarce na opštini Surčin u naselju Boljevci a komaraca pored priobalja reke ima toliko da nemožeš da izađeš napolje a na tv stalno ide kajron prskaju se komarci u Surčinu verovatno samo u centru te opštine drugi nisu bitni....

  • Ogi

    18. avgust 2015 | 10:16

    Azilanti donse jajasca ovih insekata,tako je bilo i u Marseju 2010,ali to vam nece na radiu reci,nego neka zaprasuju jos dok mogu,to se moze traziti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA