Jovanović: Ne mogu samo stranci da nam budu poslodavci

Lider "Preokreta" opominje da se ne može pokrenuti privreda tako što će se strancima plaćati po 10.000 evra po svakom čoveku kojeg će zaposliti

  • 0

Nosilac liste "Preokret" i kandidat te koalicije za predsednika Srbije Čedomir Jovanović izjavio je da je potrebno da Srbija razvija tržišnu ekonomiju, da ima efikasne institucije i "vladavinu zakona, a ne zakon vlasti".

- Nijedna ekonomija nije stvorena tako što su samo stranci u jednoj državi poslodavci i ne možemo pokrenuti privredu tako što ćemo strancima plaćati po 10.000 evra po svakom čoveku koga će oni zaposliti - rekao je Jovanović.

On je rekao da je obaveza političara da se sretnu sa radnicima preduzeća u kojima privatizacija nije uspela i da "država te radnike ne sme da laže već da mora da se kaže istina".

- Nije ''Jura'' tako daleko od propale "Mašinske" ili "Elektronske industrije" - rekao je Jovanović, i naveo da se on sretao sa radnicima propalih preduzeća što nije, kako je napomenuo, bio slučaj sa nekim drugim političarima.

Stranke koje upravljaju zemljom, kako je kazao, i koje su je podelile kao partijski plen, nude u izbornoj kampanji građanima departizaciju.

- Nema departizacije ni na mestu portira u ''Juri''. I na to mesto se odlazi tako što moraš kod Dinkića u partiju da odeš - ocenio je lider LDP-a.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA