POČELA RASPRODAJA U GRČKOJ: Cipras prodaje Nemačkoj 14 aerodroma!

Cipras je prodao 14 aerodroma kompaniji iz Frankfurta

  • 35

Grčka prodaje prava za upravljanje nad 14 aerodroma nemačkoj kompaniji, što je prva ovakva odluka u nizu privatizacija koje očekuju zemlju kako bi ispunila uslove za novu novčanu pomoć međunarodnih finansijskih institucija.

U SIRIZI RASKOL: Ako ne podrže Ciprasa, uskoro novi izbori u Grčkoj!

Odlukom koja je objavljena sinoć, Grčka će aerodrome, od kojih su neki na popularnim turističkim destinacijama, predati kompaniji Frankfurt AG koja upravlja aerodromima u Frankfurtu, kao i mnogim drugim širom sveta.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Koncesija vredna 1,23 milijarde eura je prva odluka o privatizaciji premijera Grčke Aleksija Ciprasa. Vlada je prvobitno odbila privatizacijski program, ali je Cipras bio primoran da odustane od predizbornih obećanja, kako bi dobio međunarodnu pomoć u vrednosti od 86 milijardi eura.

Odluka još čeka potvrdu parlamenta nekolicine evropskih zemalja. Španija je odobrila u utorak, dok se očekuje da to sutra urade i Nemačka i Holandija.

MASOVNA TUČA U GRČKOJ: Migranti se pesničili, pa blokirali puteve u čuvenom turističkom mestu! (FOTO) (VIDEO)

Pored toga, grčka vlada je blago olakšala restrikcije bankarskih transakcija, omogućavajući slanje manjih iznosa u inostranstvo prvi put u dva meseca. Ministar finansija je omogućio slanje do 500 evra po osobi i do 8000 evra tokom tri meseca studentima za troškove smeštaja. Građani će sada biti u mogućnosti da otvore nove bankovne račune, kako bi isplatili rate kredita, socijalno osiguranje i poreske dugove.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AmonRa

    19. avgust 2015 | 13:47

    Sto nisu oruzjem, rade sada zaduzivanjem....ekonomska okupacija. Gora od vojne. Ovo sledi i nama ako rasprodamo dobrostojece i profitabilne drzavne kompanije.

  • Cionista

    19. avgust 2015 | 13:01

    Nacisti sada rade na takozvani demokratski nacin. Kapitalisti na delu. Eto vam Grci evropska unija. Postajete polako republika nemacka. Ima da radite i za manje para bego mi u srbiji. Smanjice ce se broj grka za 10 godina za 2,3 miliona, porasce mortalitet a nataliteta nece ni biti. To je taktika zapada kapitalista.

  • Xy

    19. avgust 2015 | 13:12

    Gotovo je,Grčka je u dužničkim ropstvu,sve će im uzeti,a Grci će postati radna snaga koja će raditi za hleb i vodu.Osvojiše Grčku bez ispaljenog metka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA