JOŠ JEDAN STRAVIČAN ZLOČIN: Džihadisti pogubili kustosa iz Palmire

Džihadisti su ubili 82-godišnjeg kustosa muzeja,

  • 5

Islamistički ekstremisti pogubili su u drevnom gradu Palmira na tlu Sirije čuvenog sirijskog eksperta za antiku, bivšeg direktora tog kompleksa, 82-godišnjeg Kaleda Asada.

 Islamska država objavila mapu zemalja koje će zauzeti do 2020. godine! Kada vidite šta će biti sa Srbijom, ostaćete skamenjeni! (FOTO)

Džihadistička grupa odsekla je glavu Kaledu Asadu u utorak popodne u Palmiri, u provinciji Homs.

Islamisti su pogubili jednog od najznačajnijih sirijskih stručnjaka za antikvitete. Asada je Islamska država otela pre mesec dana u želji da im otkrije "skladište zlata" u Palmiri.

Članovi porodice rekli su medijima da je Asadovo obezglavljeno telo bilo vezano za antički stub na centralnom trgu Palmire.

 TEMPIRANE BOMBE: U Hrvatskoj živi između 50 i 100 EKSTREMNIH ISLAMISTA!

AFP navodi da je Islamska država optuživala Asada za lojalnost sirijskoj vlasti i da je predstavljao Siriju na međunarodnim konferencijama sa "nevernicima" i bio "kustos "idola" u Palmiri.

Asad je 50 godina svog života posvetio radu u kompleksu Palmire, 13 godina je bio u penziji i autor je brojnih naučnih radova posvećenih tom muzeju "pod otvorenim nebom".

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA