PUCNJAVA U CENTRU ISTANBULA: Policija uhapsila napadače! (FOTO) (VIDEO)

Napadači koji su imali automatsko oružje, uhapšeni su, a njihova meta su bili policajci koji su bili raspoređeni na ulazu u palatu

  • 1

U centru Istanbula dogodila se pucnjava praćena eksplozijom, kako prenosi Rojters. Incident se dogodio u blizini ulaza Palate Dolmabače, koja se nalazi u najvećem gradu Turske. Turska policija je uhapsila dve naoružane osobe blizu mesta pucnjave, a za sada nema izveštaja o povređenima.

DVOJE MRTVIH I VIŠE OD 10 RANJENIH U ISTANBULU: Bačene bombe na policijsku stanicu, pa na konzulat SAD! (FOTO)

Lokalna policija je tokom akcije blokirala puteve, a ekipe Hitne pomoći su poslate u to područje, čim je prijavljena pucnjava. Inače, kancelarije turskog premijera se nalaze u blizini.

Agencije su prenele da nema povređenih ni poginulih tokom napada, osim jednog policajca koji je zadobio lakše povrede prilikom pucnjave.

Policija je otvorila vatru na dva naoružana napadača. Oni su uhvaćeni u blizini Generalnog konzulata.

Neki lokalni mediji su izvestili da se dogodila i eksplozija, ali o tome nema nezavisne potvrde. Premijer Ahmet Davutoglu je bio u prestonici Ankari u trenutku kada su se pojavile informacije o napadu i nije prekinuo svoj govor koji je emitovan uživo na državnoj televiziji.

Radi se o glavnoj turističkoj agenciji u gradu, koja se nalazi na evropskoj strani moreuza Bosfor. Nekada je bila administrativni centar Otomanskog carstva.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA