ČIJI JE VEĆI? Bitka za srpski NAJPARADAJZ na Telegrafu traje! (FOTO)

Posle Vlastimira Plavšića čiji je paradajz težak gotovo kilogram važio za srpskog rekordera, i drugi čitaoci su nam poslali slike džinova iz svojih povrtnjaka

  • 10

Budući da smo juče objavili tekst o najvećem paradajzu u Srbiji, koji je težak gotovo kilogram, ljudi iz cele Srbije slali su nam fotografije paradajza iz svoje bašte.

SRPSKI REKORDER: Ovaj paradajz je težak čak 1 kilogram (FOTO)

Nećete verovati da ima i onih za koje ponosni vlasnici tvrde da su teški skoro kilogram i po, neprskani, i bez ikakvih dodataka.

Foto: Čitalac Telegrafa Foto: Čitalac Telegrafa
Foto: Čitalac Telegrafa Foto: Čitalac Telegrafa

Pošaljite nam i vi vaš najveći paradajz!

Da li su ovo najveći paradajzi koje ste videli?

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Лили Ири

    20. avgust 2015 | 23:01

    Сећам се да је мој покојни отац и мајка,бака,стрина,почетком осамдесетих узгајили парадајз који је био тежак око 750 грама. Тата је тај примерак однео у једину пољо апотеку у центру града. Ставили су га у излог. Ова врста на сликама се зове народским релником говеђе срце и тамно је розе боје. Код мене у селу се гаји често. Сладак је. Прва комшиница,бака,га и сада има у башти,одолева летњој врелини. Не прска се. Ни некада се није прскао. Мислим да је ово аутохтона врста и да најбоље успева на нашој земљи у Србији. Уосталом,молим Вас из Телеграфа,да проверите у Интитуту за повртарство у Смедеревској Паланци све о овој врсти парадајза,јер они сигурно знају све о овоме. То је најјачи институт на Балкану,а и шире можда,који се бави највише испитивањем и производњом баш прво парадајза,а и паприке,пасуља,чега још све... Кило семена је право мало богатство. Ове слике које сте објавили недвосмислено говоре о сорти,лепоти,величини,а и не сумњам да господа власници нису прскали,јер говеђе срце то не захтеба. Једноставно ово чудо воли да га редовно заливате,плевите,мазите и пазите,да му чак и тепате,ако треба,као цвећу... Живели за здраву храну!

  • Marko

    20. avgust 2015 | 23:06

    Moj je veci

  • Zarko

    20. avgust 2015 | 23:06

    Nije to najveci paradajz koji sam video jer ja sam prosle godine imao paradajz tezak preko 2 kile.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA