PREPLAKAO SAM ČITAV MESEC: Tužna priča mladića iz Srbije koji štrajkuje glađu jer ne može da nađe posao!

- Ja sam jedini u porodici sposoban da radim, ali ne mogu da pronađem posao. Majka mi je psihijatrijski bolesnik i otac mi je bolestan, a brat ide u srednju školu. Živimo od 3.000 dinara socijalne pomoći i to je sve - kaže ogorčeni Đura Nedić

  • 45

Đura Nedić (21) danas je počeo da štrajkuje glađu ispred bolnice u Pančevu. Povod štrajka je to što ne može da pronađe posao i teška finansijska situacija u kojoj se nalazi.

- Ja sam jedini u porodici sposoban da radim, ali ne mogu da pronađem posao. Majka mi je psihijatrijski bolesnik i otac mi je bolestan, a brat ide u srednju školu. Živimo od 3.000 dinara socijalne pomoći i to je sve - sa suzama u očima priča Nedić za "24 sata".

Kada ga je naša ekipa zatekla ispred bolnice, sedeo je na pljusku sa polomljenim kišobranom, mokrim nogama i suzama u očima.

Ovaj mladić je završio srednju medicinsku školu sa odličnim prosekom, a zatim upisao fakultet koji je morao da napusti zbog teške situacije u kojoj se nalazi.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Preplakao sam čitav mesec kada sam saznao da su mi roditelji radno nesposobni. Sve se svalilo na moja leđa, moj san je pao u vodu i sve što mi je preostalo je da pronađem izlaz iz tunela - objašnjava ovaj mladić.

On tvrdi da je poslao biografiju na više od 40 adresa ali pozitivan odgovor, nažalost, nije dobio. Neko vreme je radio na građevini fizičke poslove, ali ni tu mu se nije posrećilo.

- Radio sam po 12 sati dnevno za 10.000 dinara mesečno teške fizičke poslove. Sa tim novcem ne mogu da prehranim porodicu. Užasno se osećam kada vidim da ljudi iz moje škole sa mnogo lošijim prosekom dobijaju posao, a ja kad tražim, kažu da nema mesta - priča ovaj Pančevac.

On se, kako sam kaže, ne stidi nijednog posla, radio bi šta god da mu se ponudi, samo da može da prehrani porodicu i sebe.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Dok je nemoćan sedeo ispred pančevačke bolnice, pored njega su prolazili bez reči. Mnogi se čak nisu ni osvrnuli. Samo je zamenik direktora bolnice rekao da će pokušati da mu pomogne, kaže Nedić.

Dok ga je glavna medicinska sestra ubeđivala da se skloni sa kiše, on je čvrstom voljom odlučio da ostane na istom mestu bez obzira na vremenske uslove.

- Dolaziću ovde svaki dan od ranog jutra dok me direktor bolnice ili neko iz Ministarstva ne sasluša - poručio je momak.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: 24 sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIRCE

    21. avgust 2015 | 08:42

    Zar ovo nije nasa slika.Oplakujemo neke daleke sudbine neke tudje sudbine a ispred vrata imamo izuzetno tuznu pricu.Dirljivu i potresnu.Prepricavaju se dogadjaji koje kakvih starleta i prostitutki a OVAJ MLAD COVEK TRAZI SAMO MOGUCNOST DA PRUZI KORU HLEBA SVOJIM RODITELJIMA I TO SVOJIM RADOM.

  • shke

    21. avgust 2015 | 08:39

    Druze zelim ti svu srecu ovog sveta, da uspes u svemu sto u zivotu zamslis. Nadam se da ce se naci neko da ti pomogne!

  • Dejan

    21. avgust 2015 | 08:32

    E jadni mladi čoveče ! Ovo ti je surovi kapitalizam u koji smo uvučeni na prevaru i opljačkani kao jedna kakva takva solidna zajednica . A sada niko i ne haje za tvoj prazan stomak i bedu . Važno je da za neke tamo bogate izbeglice ima po malo para i da se o tome bruji danima . Naravno sve to uz prisustvo kamere i naših brićnih političara koji lete oko izbeglicca kao konobari nebi li ih što bolje ugostili i poslali svetu sliku o našoj pravičnosti i gostoljubivosti . A ti ako imaš malo para ne zaboravi da platiš porez na vreme kao i sve ostale dažbine inače odoše stvari na doboš !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA