POČELI 50. FILMSKI SUSRETI U NIŠU: Seka Sablić dobila nagradu za životno delo Pavle Vuisić! (FOTO)

U konkurenciji za najviša priznanja za najbolja glumačka ostvarenja biće nosioci rola iz šesnaest filmova snimljenih u periodu izmedju dva festivala

  • 2

Uručenjem ključeva grada predsednici žirija ovogodišnjih Filmskih susreta Vesni Čipčić i uručenjem nagrade za životno delo Pavle Vuisić glumici Jelisaveti Seki Sablić sinoć su na Tvrđavi u Nišu počeli 50. Filmski susreti.

VELIKA NAGRADA ZA LEGENDARNU SRPSKU GLUMICU: Evo šta je rekao žiri!

U konkurenciji za najviša priznanja za najbolja glumačka ostvarenja biće nosioci rola iz šesnaest filmova snimljenih u periodu između dva festivala.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Svojom specifičnom glumačkom nijansom, neponovljivim šarmom i sugestibilnošću likova koje je tumačila na filmu i televiziji u više nego bogatoj karijeri, sasvim zasluženo ulazi u red laureata za nagradu koja nosi ime velikana srpskog filma Pavla Vuisića.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nagrada za izuzetan doprinos umetnosti glume, filma i televizije pripada Jelisaveti Seki Sablić – obrazložio je odluku o dodeli ove nagrade proslavljenoj srpskoj glumici Živković.

Dobitnica se zahvalila na laskavom priznanju:

- Sa velikim poštovanjem pozdravljam nišku publiku. Hvala vam i čestittam 50 godina festivala. Znajte da ste učinili sve da ovaj festival živi tako dugo. Osim što ste učinili da ovaj festival bude značajan, učinili ste da i ove nagrade budu značajne kao što je ova koju večeras dobijam za životno delo koja nosi ime velikog i nezaboravnog Pavla Vuisića. Hvala publici, hvala žiriju a i meni pomalo hvala – rekla je zahvaljujući se na nagradi velika glumica.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Profesor Biologije

    23. avgust 2015 | 08:15

    Živela Seka

  • Daka

    26. avgust 2015 | 11:53

    Zasluzeno,cestitam kraljice!E kakvi su to glumci,a kakvi su ovi danasnji,nebo I zemlja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA