SVAKA DVA MINUTA U EVROPI NESTANE JEDNO DETE: Godišnje se traga za više od 250.000 mališana!

Nema tog napora koji ne treba učiniti da bi se spaslo jedno dete. To je motiv i cilj kojim su se povodili osnivači organizacije "Amber Alert Evropa" sa sedištem u Briselu, a čiji je član odnedavno i fondacija "Tijana Jurić"

  • 5

"Amber Alert Evropa" sa sedištem u Briselu je građanska inicijativa koja broji tri miliona ljudi i predstavlja evropski centar za uzbunjivanje u slučaju otmice najmlađih. 

KIDNAPOVALI ĆERKU MILIJARDERA DOK JE ŠETALA KUČE: Ubili su je iako su roditelji hteli da plate otkup (VIDEO)

Nema tog napora koji ne treba učiniti da bi se spaslo jedno dete. To je motiv i cilj kojim su se povodili osnivači organizacije "Amber Alert Evropa" sa sedištem u Briselu, a čiji je član odnedavno i fondacija "Tijana Jurić". 

Jedinstveni sistem za uzbunjivanje u slučaju nestanka najmlađih dobija na težini s obzirom na to da se svake godine u Evropi registruje nestanak čak 250.000 dece, dok prema podacima Evropske komisije, jedno dete nestane svaka dva minuta. 

"Amber Alert Evropa" pomaže da nestalo dete što pre bude pronađeno. Ovaj sistem predstavlja prekograničnu dopunu postojećih veza državnih službi, a cilj ove organizacije je da u saradnji sa nadležnim institucijama, takav sistem za uzbunu počne da funkcioniše u Srbiji.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Možemo mnogo da pomognemo kada policija u Srbiji odluči da joj treba naša pomoć i kada je život deteta u neposrednoj opasnosti. Mi tada reagujemo preko širokog spektra naših članova i eksperata. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da je takav način našeg rada dobar - ističe za "Novosti" osnivač i predsednik ovog udruženja Frank Hun (48).

Odmah u televizijskim i radio programima, na internetu i preko ostalih kanala za komunikaciju šalju podatke gde bi otmičar mogao da bude , šalju opis deteta, šta je obukao u trenutku nestanka, gde je viđen poslednji put i slično.

Čitav posao obavlja 20 saradnika, a svime se rukovodi iz male kancelarije na Trgu Šuman u središtu evropskog administrativnog kvarata.

Ova neprofitna međunarodna organizacija najveća je evropska građanska inicijativa sa čak tri miliona učesnika. 

Njeni članovi su policijske organizacije, ministarstva i nevladine organizacije.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Večernje novosti, Goran Čvorović, dopisnik iz Brisela)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    23. avgust 2015 | 13:02

    JA PREDLAZEM DA SE PRATE SATANISTICKE SEKTE U SVETU -NJIHOVI CLANOVI I DA SE VIDI DOKLE DOSEZE PIRAMIDA ZLA !!!! OVO JE VRLO OPASNA TEMA I INTERPOL BI TREBAO DA SE POZABAVI TIME ITEKAKO -RADI SE O DECI !!!!

  • Pera.ru

    23. avgust 2015 | 09:52

    U tome i jeste poenta,da se svima postavi cip i da.Navodno zbog otmica i terorizma.

  • Vlada

    23. avgust 2015 | 01:34

    Ja dajem predlog da se deci negde ispod koze ubaci neki odasiljac ili cip i po tome da moze preko satelita da se pronadje dete ma gde god ono bilo. I prvo dete koje bi nasli tako raskrinkali bi bandu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA