POLICIJA VODENIM TOPOVIMA I SUZAVCEM PROTIV DEMONSTRANATA: Neredi u Libanu, ima povređenih! (FOTO) (VIDEO)

Nakon što je policija brutalno razbila demonstracije i rasterala ljude s ulica libanske prestonice, jedan neimenovani učesnik današnjih demonstracija u Bejrutu, preminuo je od zadobijenih rana

  • 3

U Bejrutu su izbile demonstracije zbog nesposobnosti vlasti da reši komunalne probleme prestonice Libana, pre svega sa odnošenjem smeća. Međutim, one su prerasle u bunt protiv vlasti, a policija koristi vodene topove, suzavce i gumene metka kako bi rasterala masovne demonstracije.

U AMERICI RASPAD SISTEMA: Proglašeno vanredno stanje, rat policije i demonstranata (FOTO) (VIDEO)

Nakon što je policija brutalno razbila demonstracije i rasterala ljude s ulica libanske prestonice, jedan neimenovani učesnik današnjih demonstracija u Bejrutu, preminuo je od zadobijenih rana.

Iako se većina demonstranata razišla iz centra Bejruta, izveštači sa terena javljaju da je naredno okupljanje zakazano za sutra u 18.00 časova.

Još juče su demonstracije počele, a s obzirom da nisu prestale, već su postale masovnije, policija je morala da izađe na ulice kako bi ih rasterala. Centar Bejruta je dosad uglavnom rašćišćen.

U blizini sedišta Vlade Libana su se čuli pucnjevi. I danas se hiljade ljudi okupilo u centru Bejruta da prostestuje jer je zbog lošeg rada vlasti Bejrut pretvoren u veliku deponiu sa gomilom smrdljivog đubreta po ulicama, javlja AP.

O tome koliko ima povređenih postoje različiti izveštaji. Prema Crvenom krstu primljeno je 16 osoba sa povredama nanetim na protestima, dok je MUP Libana saopštio da je ''više od 35 pripadnika snaga reda i demonstranata povređeno tokom razbijanja protesta''. Rojtersu je rečeno da je 35 osoba povređeno.

Kako javlja izveštač AP-a, ulicama odjekuje paljba iz vatrenog oružja.  On je takođe dodao da je video kako policija palicama tuče demonstrante.

Iako je protest počeo jer se po gradu nagomilalo đubre, jer je glavna deponija zatvorena pre mesec dana, mnogi demonstranti uzvikuju i političke slogane i zahtevaju promenu vlade.

Pogledajte nemire u Bejrutu u narednom videu:

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kula

    24. avgust 2015 | 01:22

    Tako je pocelo...a zavrsice kao Ukrajina,Sirija,Libija,Egipat...i mnogi drugi...da ih nisu ovi nasi iz OTPORA obucili kako se rusi vlast?Samo ovaj put kao zbog smeca...evo ameri zakuvase jos jednoj drzavi zivot.

  • Simke

    24. avgust 2015 | 07:33

    Nemojte se tući ajte u Eu tamo ima para i demokratije.

  • R3hab

    24. avgust 2015 | 02:32

    Ne daj boze da se biju oko cega drugog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA