Šokiraćete se kada vidite kolika je prosečna plata u Hrvatskoj! A sad je i povećana za 30 evra!

Na godišnjem nivou je prosečna neto plata po zaposlenom u junu ove godine bila veća za 4,5 procenata

  • 14

Prosečna neto plata u Hrvatskoj je u junu ove godine kod pravnih lica iznosila 5.810 kuna (768 evra), prema preliminarnim podacima Državnog zavoda za statistiku.

DOKAZ DA U SRBIJI MOŽE DA SE OSTVARI SAN OD PROSEČNE PLATE: Ovaj čovek je ZAPALIO FEJSBUK!

U poređenju sa majem ove godine, junska prosečna neto plata je nominalno bila veća za 131 kunu (17 evra), ili 2,3 odsto, prenosi portal Poslovni.

Na godišnjem nivou je prosečna neto plata po zaposlenom u junu ove godine bila veća za 4,5 procenata, odnosno za 252 kune.

TRIČAVO: Nećete verovati koliko iznosi najveća mesečna plata u Srbiji!

Prosečna bruto plata po zaposlenom kod pravnih lica za ovogodišnji jun je iznosila 8.207 kuna (1.085 evra).

U odnosu na mesec ranije to je više za 190 kuna, ili 2,4 odsto.

Prema prosečnoj bruto plati za juni prošle godine, ovogodišnja junska bruto zarada je porasla za 2,3 procenta, ili za 183 kune.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stiv

    24. avgust 2015 | 18:48

    A sto se uopste uspoređujemo kad je i kod jednih i drugih napravito tako da zivimo od place do place,nedaj boze da se negdje pojavi srednja klasa i visak kuna /dinsrs u đepu

  • Bane

    24. avgust 2015 | 17:09

    Bile su visoke plate i kod Grka ali sve bez pokrica. Pukli su i sada prodaju drzavu za sitne pare. Isto ce se dogoditi i Hrvatskoj i to u skorije vreme jer vec sada duguju 60 milijardi Eura. Sve je to smisljeno na zapadu koji je aktivno radio na razbijanju Jugoslavije zarad svojih licnih interesa. Zaslepljeni nacionalizmom i mrznjom prema Srbima Hrvati ni ne vide sta im se sprema.

  • Еуклид

    24. avgust 2015 | 17:33

    Добро да је теби типично лако. Ови вас гурају у банкрот, а ви и даље мислите да ће да им продајете острва по цени. Да,да. Баш њих има да ошишате. Кад буде тајминг, само ће да кажу ово је наше за дуг, и то главна острва. За многоструко мању вредност. Грчка има 3 мора, па види шта вам спремају у тој еу кухињи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA