DŽIHADISTI SE VRATILI KUĆI: Njih 800 čeka znak za terorističke napade po Evropi!

Prema pisanju medija, samo u Veliku Britaniju vratilo se oko 350 islamista koji su obučavani na teritorijama pod kontrolom ISIS-a. Zemlja je na visokom stepenu pripravnosti, a napad na Britaniju je "vrlo verovatan"

  • 12

Oko 800 mudžahedina obučavanih u kampovima Al Kaide i Islamske države, vratili su se iz Sirije i Irana kućama u Evropu. Prema španskim službama bezbednosti, ti ekstremisti čekaju pozive svojih vođa da počine terorističke napade na tlu Evrope.

KAMENUJU IH, ODRUBLJUJU IM GLAVE I BACAJU IH SA ZGRADA: ISIS ubio najmanje 30 gej osoba

Prema pisanju britanskih medija, samo u Veliku Britaniju vratilo se oko 350 islamista koji su obučavani na teritorijama pod kontrolom ISIS-a. Neki su pod nadzorom bezbednosnih službi, a neki su nestali, piše ekpress.co.uk. Zemlja je na visokom stepenu pripravnosti, a napad na Britaniju je "vrlo verovatan", navode mediji.

- Te osobe nisu dobro trenirane, ali spremne su da učine bilo šta. Reč je o indoktriniranim osobama koje su prošle minimalnu obuku - govore izvori.

Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson

- Reč je o mladićima koji brzo postaju pristalice ISIS-a i fanatici. Odlaze u ratne zone ili ostaju u domovima i ponašaju se kao takozvani vukovi samotnjaci - rekao je španski ministar sigurnosti Francisco Martinez.

Ova upozorenja objavljena su kratko nakon izbegnute tragedije u brzom vozu u petak u Francuskoj kada su Marokanca Ajuba El-Hazanija, naoružanog kalašnjikovim, svladala četvorica putnika. Među njima su bila dvojica američkih marinaca koji su se tamo slučajno zatekli. Sve ih je već odlikovao francuski predsednik Oland.

BOLESNI SNIMAK DŽIHADISTA: Dečak uzvikuje TAKBIR i seče glavu plišanom medi (VIDEO)

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Ispostavilo se da je Markoanac simpatizer Islamske države i da je izbegnut veliki masakr. Bezbednosne službe veruju da je Kazani pre ukrcavanja u voz dobio kratki brifing o tome što mora da uradi.

Mediji pišu da je živeo u Španiji do lani kada je otputovao u Tursku a onda u Siriju. Tamo je prošao neku vrstu treninga. Inače, Marokanca su svojedobno španski policajci uhapsili zbog droge.

Ekstremisti Islamske države imaju razvijenu mrežu regrutovanja putem interneta, a osim muškaraca, skloni su i vrbovanju dece-ratnika, kao i tinejdžerki.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor:net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko NS

    26. avgust 2015 | 09:28

    Nema nikakve mogućnosti da se zaštitimo od tetorizma do god se u Srbiju i kroz Srbiju prolazi kao kroz sir.Ako bi to bilo dobro i bezbedno onda bi trebalo potpuno otvoriti sve granice.Zašto da mi državljani Srbije sa urednim papirima čekamo satima na svim mogućim granicama kad ovi migranti bez ikakvih dokumenata mogu da granicu pređu gde hoće i kako hoće?Takvu privilegiju niko od nas nema.Naravno da neki od njih nose oružje,drogu i ko zna šta.A tek kakve su im namere?! Ko to zna?Vlasti ne štite Srbe i druge svoje državljane.Ne štite ni Srbiju.One nama kao živim štitom štite kao pre 200-300 godina Evropu od najezde islamista ili islama a tada Turaka.To je Srbe skupo koštalo a tek sada će da košta!Lepo je biti human ali ne po cenu uništavanja Srbije!Prestanite da se dodvoravate Evropi po svaku cenu!Srbija je iznad svih i iznad svega pa i vas koji ste trenutno dobili od naroda pravo da odlučujete umesto njega.

  • SRB IN

    26. avgust 2015 | 07:07

    Hapsi to redom, u zatvor i baciti kljuc. Nema tu mnogo filozofiranja.

  • Jovan

    26. avgust 2015 | 10:15

    Čitao sam u novinama da je teroristu u vozu prvo onemogućio francuz profesor koji je i ranjen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA