IT i biznis park vredan 600 miliona evra

Polaganjem kamena temeljca u Inđiji počela izgradnja informaciono-tehnološkog i biznis parka

  • 0

Indijska "Embasi grupa" je polaganjem kamena temeljca počela u Inđiji izgradnju informaciono-tehnološkog i biznis parka, a u taj projekat uložiće oko 600 miliona evra.

Premijer Srbije Mirko Cvetković istakao je, nakon polaganja kamena temeljca, da čvrsto veruje da će današnji dan biti prekretnica u razvoju IT tehnologije i novo poglavlje u ekonomskom razvoju Srbije.

On je ukazao da će u IT parku posao naći hiljadu mladih stručnjaka, a u roku od 10 godina 25.000 stručnjaka i inženjera IT tehnologije.

Premijer očekuje da će izgradnja IT centra u Inđiji uticati na formiranje novih generacija stručnjaka i omogućiti da Srbija bude regionalni lider u razvoju IT tehnologija.

Polaganju kamena temeljca, koji je postavljen uz tradicionalne indijske i pravoslavne verske obrede prisustvovali su i predsednik i generalni direktor "Embasi grupe" Džitu Virvani, predsednik vlade Vojvodine Bojan Pajtić, predsednik opštine Inđija Goran Ješić i indijska ambasadorka u Srbiji Nengča Lovum.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA