Ovo su države koje su rešile da UNIŠTE ISIS! Iznenadićete se kada vidite koje nisu među njima!

Nedavno su ruski i saudijski politički vrh tajno dogovorili susret šefova "specijalnih službi" Saudijske Arabije i Sirije, nakon što su Saudijcima džihadisti postala prava "noćna mora"

  • 6

Islamska država u svojim pohodima je sve jača i prisutnija u različitim delovima sveta. Mnoge zemlje su pokušale da je spreče u svom terorizmu i sejanju zla, međutim, nisu uspele. Zato je stvorena nova koalicija Moskva-Rijad-Kairo u cilju uništenja ove terorističke organizacije.

DŽIHADISTI SE VRATILI KUĆI: Njih 800 čeka znak za terorističke napade po Evropi!

Stanje na užarenom bojnom polju se sve više komplikuje, pri čemu nas sve gura u globalni kolaps iz kojeg ćemo se teško izvući.

Nedavni ulazak Turske u sirijski ratni haos, uz prethodni blagoslov SAD, guta tu zemlju u neizvestan politički sukob u kojem bi ona mnogo toga izgubila, a malo toga dugoročno dobila. Pre ili kasnije, Ankara će zatražiti pomoć, a da o tome svedoče intezivni teroristički napadi koji su Tursku u 2015. godini, samo u sektoru turzima, koštali 5 milijardi evra.

Turska je stupila u otvoreni rat sa onim snagama koje se na terenu jedine (uz iračke šijite i Asadovu vojsku) bore protiv Islamske države.

Foto-ilustracija: Profimedia/Polaris Foto-ilustracija: Profimedia/Polaris

Nedavno su ruski i saudijski politički vrh tajno dogovorili susret šefova "specijalnih službi" Saudijske Arabije i Sirije, nakon što su Saudijcima džihadisti postala prava "noćna mora". Predstavnik ruskog šefa obavesštajne službe, na sastanak je u saudijsku prestonicu doveo načelnika sirijske obaveštajne službe Alija Mamlouka, a iranska agencija FARS tome je dodala i informaciju prema kojoj će šef saudijske obaveštajne službe krajem avgusta posetiti glavni grad Sirije, Damask, kako bi učestvovao u pregovorima o "daljim zajedničkim akcijama".

Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson Foto: Foter/Flickr/dayblakelydonaldson

Rusija, zajedno sa Saudijskom Arabijom i Egiptom, gradi moćni trougao kako bi stabilizovala politiku i sigurnost na Bliskom istoku. FARS ističe kako će u slučaju poraza navedene osovine, islamistički terorizam zahvatiti čitavu regiju i proširiti se na Evropu. Ovome u prilog ide i izjava ruskog premijera Medvedeva o ruskom-egipatskom ugovoru o izvozu ruskog naoružanja, civilnih letelica, izgradnje egipatske nuklearne elektrane i celokupne atomske strukture.

Egipatski predsednik Al-Sisi je nedavno upozorio Tursku kako se teritorijalna celovitost Sirije mora očuvati kako "Egipat neće pristati ni na šta drugo". Egipat je rešen da počne da vodi samostalnu politiku, pri čemu će SAD morati da menja vlasiste planove ukoliko želi da zaustavi proror Moskve.

Pratite Telgraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: dnevno.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    27. avgust 2015 | 00:59

    Америма то не одговара што се Асад бори против терориста, јер се они(Амери) са терористима боре против Асада, због руског утицаја. Што год је против Руса, добро је, за Аметиканце, јер хоће своју империју и да владају светом. Зато су свуда, малте не, закували, тобож као борба против тероризма, али они стварају терористе и како се понашају није чудо да ће сви бити против њих (Американаца), у догледно време. Само Срби (до јуче комунисти и њихови наследници) то не виде, за шаку долара.

  • Da da

    26. avgust 2015 | 21:44

    Rusija može da spasi Siriju. A što se tiče islamista verovatno će zadržsti manji deo teritorija koja drže.

  • Ja pa ja

    26. avgust 2015 | 19:57

    Iznenadjen sam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA