Drama se nastavlja: Radnici firme "Ratko Mitrović" gladuju već peti dan

Radnici odbili predlog o isplati zaostalih zarada jer im se nudi samo uplaćivanje zaostalog penzionog osiguranja od devet meseci, dok će preostala dugovanja biti isplaćena kada se naplate potraživanja

  • 0

Bivši radnici građevinske firme "Ratko Mitrović" odbili su danas ponuđeni predlog o isplati zaostalih zarada kako bi prekinuli štrajk glađu, kao i predlog zaštitnika građana Saše Jankovića da nastave protest, ali da ne ugrožavaju živote.

- Predlog nije prihvatljiv, jer nemamo adekvatne garancije da će biti i realizovan - rekao je novinarima predsednik Štrajkačkog odbora Predrag Radović i istakao da radnici nastavljaju štrajk glađu sve dok, kako je rekao, ne dobiju pare.

On je naveo da je za radnike predlog neprihvatljiv, jer zahteva period čekanja od gotovo dva meseca za isplatu novca.

- Određena sredstva za ranije izvršene radove preduzeća gradska uprava treba da uplati, zatim novac mora da se prebaci na njihove račune, a ta procedura će potrajati, jer je preduzeće u stečaju - rekao je Radović.

Njima je ponuđen predlog da Fond solidarnosti uplati sredstva za dve plate i doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje za devet meseci, a dugovanja za ostale zarade preduzeće "Ratko Mitrović" tek pošto naplate potraživanja od naručilaca izvođača radova, među kojima je i Skupština grada Kragujevca.

Iz stečajne mase radnicima bi trebalo da se uplate i doprinosi za penziono osiguranje za više od godinu dana.

U preduzeću "Ratko Mitrović" stečaj je uveden 19. marta, a dan kasnije svih 110 radnika dobilo je rešenje o otkazu.

Štrajk glađu započeli su 11. aprila, tražeći isplatu zarada za više od dve godine.

(I. D. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA