CIPRASU JE SAVEST ČISTA: Svom snagom sam se borio, prihvatiću ublažavanje duga!

- Nisam imao pravo da dočekam kraj mandata na mestu premijera, imajući na umu da su se uslovi potpuno izmenili - rekao je Cipras privatnoj grčkoj televiziji Alfa u svom prvom intervjuu posle podnošenja ostavke i dodao da mu je "savest čista"

  • 7

Grčki premijer u ostavci Aleksis Cipras izjavio je da se borio svom snagom za dobar sporazum sa međunarodnim kreditorima. Takođe, on je izjavio da će prihvatiti ublažavanje duga Grčke ako pobedi na vanrednim izborima u septrembru bez otpisivanja dugovanja koje je dugo vremena tražio.

VARUFAKIS OŠTRO KRITIKUJE CIPRASA: Predao si se i postaćeš novi De Gol, a Siriza je mutirala!

Osim toga, Cipras je istakao i da je morao da sazove prevremene izbore zato što su se uslovi njegovog mandata potpuno izmenili.

- Nisam imao pravo da dočekam kraj mandata na mestu premijera, imajući na umu da su se uslovi potpuno izmenili - rekao je Cipras privatnoj grčkoj televiziji Alfa u svom prvom intervjuu posle podnošenja ostavke i dodao da mu je "savest čista."

Kritikujući one koji podržavaju izlazak Grčke iz evrozone, grčki premijer u ostavci je naveo da ponovo uvođenje drahme nije revolucionarni ili levičarski izbor, a nije ni realni izbor. Bitka mora da se vodi unutar Evrope, istakao je Cipras.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On se nada povratku na vlast uz apsolutnu većinu, rekao je Televiziji “Alfa” da se zalaže za duže periode otplate i niže kamatne stope na dug sada kada je Grčka obezbedila novih 86 milijardi evra pomoći.

Aleksis Cipras je podneo ostavku na mesto premijera 20. avgusta, samo sedam meseci po osvajanju četvorogodišnjeg mandata, i zatražio da se izbori održe što pre.

(Telegraf.rs / Tanjug, Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brale bre

    27. avgust 2015 | 07:35

    Prodao se Baja. Dobice u znak zahvalnosti neko dobro mesto u nekoj banci . Čiča miča i gotova prica. A vi narode dug da se vraća. Ne se zezate.

  • Nada@

    27. avgust 2015 | 09:02

    Izdajnik, marioneta...

  • Da da

    27. avgust 2015 | 16:22

    Ušao si u kolo sa djavolima. Mnogo si hteo, ali loše započeo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA