Podignuta optužnica protiv Nasera Orića!

Optuženi se terete da su tokom rata i oružanog sukoba između Armije RBiH i VRS, na području Srebrenice i Bratunca, u svojstvu zapovednika i pripadnika snaga Armije RBiH, postupali protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija

  • 6

Nakon višemesečne istrage koje je sprovedena u saradnji sa Državnom Agencijom za istrage i zaštitu SIPA i MUP-om RS, tužilac Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv Nasera Orića i Sabahudina Muhića.

BOSANAC OTKRIO: Ratovao sam za Islamsku državu, evo šta smo sve tamo radili!

Optuženi se terete da su tokom rata i oružanog sukoba između Armije RBiH i VRS, na području Srebrenice i Bratunca, u svojstvu zapovednika i pripadnika snaga Armije RBiH, postupali protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija.

U optužnici se navodi da su optuženi, tokom 1992. godine u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac, počinili ubistva tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

Optuženi se terete za krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Optužnica je prosleđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Tužilaštvo BiH će u istom krivičnom predmetu uputiti zahtev Švajcarskoj za izručenje Elfete Veseli, koja je osumnjičena da je tokom 1992. godine počinila krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva – ubistvo maloletnog dečaka srpske nacionalnosti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

(Telegraf.rs / Izvor: N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duki

    27. avgust 2015 | 19:01

    Zar samo za tri?

  • Horus

    27. avgust 2015 | 21:25

    Cvrc Milojko! Rekli im da ga malko osude bar za nesto, da srbima zapuse usta... bolje da malo "odlezi" u Bosni nego da ROBIJA u Srbiji... kakve smo mi budale!

  • Johan

    27. avgust 2015 | 17:20

    Ajde da ne budemo sumnjičavi pa da poverujemo u njihovu pravdu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA