OVA SERIJA JE RAZBESNELA PUTINA: Ruski predsednik bi voleo da se ona ZABRANI (VIDEO)

Povodom ovoga ruska ambasada u Oslu poslala je oštru protestnu notu, a neki norveški analitičari smatraju da će se zbog ovoga stvoriti još veća napetost između Zapada i Rusije

  • 13

Norveška televizija kreće sa prikazivanjem jedne od najskupljih i  najkontroverznijih serija u svojoj istoriji - "Okupacija". Tema serije je već napravila haos u norveško-ruskim odnosima jer će se baviti ruskom okupacijom Norveške.

RUSI PORUČILI EVROPI: Uzrok izbegličke krize potiče iz EU!

Povodom ovoga ruska ambasada u Oslu poslala je oštru protestnu notu, a neki norveški analitičari smatraju da će se zbog ovoga stvoriti još veća napetost između Zapada i Rusije.

Evo o čemu će se raditi u seriji.

Na vlast u Noveškoj dolazi radikalna ekološka stranka koja obustavlja vađenje i proizvodnju nafte i plina u Severnom moru. Taj potez izaziva Kremlj na vojnu reakciju i ruska vojska okupira Norvešku i preuzima kontrolu nad svim nalazištima i bušotinama nafte i plina. Već u trejleru se mogu uočiti sve fobije, predrasude i stereotipi o Rusiji i Putinu, koji se zadnjih meseci pojavljuju u skandinavskoj i baltičkoj javnosti, opisuju seriju moskovski mediji.

Foto: Wikipedia / Dbenbenn Foto: Wikipedia / Dbenbenn

Reditelj "Okupiranih" Erik Skjoldbjerg kaže da to nije "serija o Rusima, nego o reakcijama i osećajima Norvežana na tu fiktivnu situaciju!"

Interesovanje za seriju je veliko i već su prava prikazivanja otkupili u Velikoj Britaniji, Švedskoj, Nemačkoj, Danskoj, Španiji i Belgiji.

Zanimljivo je da u seriji glumi i litvanska glumica Ingeborg Dapkunaite, koja se proslavila u filmovima velikog Putinovog obožavatelja i osvajača Oskara, ruskog režisera Nikite Mihalkova ("Ispijeni suncem"), a koja je svojevremeno dobila i najveću rusku filmsku nagradu "Nika" za film "Podmoskovske večeri".

Pogledajte trejer serije:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Svrdlo

    28. avgust 2015 | 22:59

    Nikada bas nikada i niko od fasista nemoze pobediti RUSIJU ni PUTINA. Ovo mi lici na: lajanje na zvrzde.

  • Утеривач

    28. avgust 2015 | 23:31

    Очигледно циљано пропагандно стварање атмосфере страха у народу и ширење мржње непријатељства према Русији ! "Пази шта желиш могло би да ти се испуни!"

  • топлистанадреалиста

    29. avgust 2015 | 06:38

    Норвежани су били на страни нациста!!! Зашто се не постави питање колико је конц. логора било на територији норвешке? Мало ко се враћао жив, све су углавном поубијали, јер тамо су фабрике и бродоградилишта радила 24 сата! Све скандинавске земље су фашистичке, то су чињенице!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA