DRAMA U MANASTIRU GRAČANICA: Policija upala džipovima i odvela žene i decu! (FOTO)

Narod koji je bio u manastiru, a među njima i dve devojčice od tri i pet godina, ostavljen je na oko kilometar od manastira

  • 32
Foto: Vaseljenska TV Foto: Vaseljenska TV

Društvene mreže zapalila je priča o tome kako je u manastiru Gračanica kraj Valjeva došlo do sukoba policije i meštana koji se već danima nalaze u njemu braneći ga od potapanja zbog akumulacionog jezera Rovni.

U portu manastira, prema pisanju nekolicine Fejsbuk korisnika, stiglo je pet policijskih džipova u kojima je policija odvezla uhapšen narod koji je tu danima stražario.

Narod koji je bio u manastiru, a među njima i dve devojčice od tri i pet godina, ostavljen je na oko kilometar od manastira. Njih čuva nekoliko policajaca i u blizini je marica kojom će najverovatnije biti odvedeni kod sudije za prekršaj.

Prema rečima jednog od prisutnih kamioni već odnose daske od pomoćnih manastirskih prostorija u kojima je narod spavao proteklih meseci. Takođe saznajemo da su preostali neobeleženi grobovi oko manastira sravnjeni a da je iz manastira iznesen veći deo ikona i ostalih crkvenih stvari.

Foto: Vaseljenska TV Foto: Vaseljenska TV

Cela ova akcija sprovedena je u cilju nastavka  gradnja veštačkog, akumulacionog jezera Rovni, svojevrsnog valjevskog "skadra na Bojani", projekta koji se realizuje još od 1988. godine.

Foto: Vaseljenska TV Foto: Vaseljenska TV

Izgradnja ove brane, koja je trebalo da reši problem pijaće vode u valjevskom kraju, u više navrata je započinjana, pa zaustavljana zbog ratova i krize.

Veliki novac međunarodne zajednice i EU uložen je u projekat, a da, kako tvrde borci za zaštitu prirodne sredine, niko ne zna gde su pare utrošene.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snežana

    31. avgust 2015 | 15:29

    Ono što ljudi ne mogu spriječiti, spriječiće Bog! Isplivaće Gračanica!

  • Jelena

    31. avgust 2015 | 15:18

    Sidi se Srbijo sta si dozvolila!

  • Valjevac

    31. avgust 2015 | 13:35

    Kakav problem pijace vode? Svi znaju da Valjevo ima jednu od najcistijih reka u Srbiji, Gradac. Ja sam hiljadu puta pio tu vodu kad odem na kupanje i nikad mi nista nije bilo. Znaci da tu neki djavoli pune svoje dzepove, prodali ste veru za veceru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA