Evo kako će izgledati najveća džamija u Evropi kod Sjenice! (FOTO)

Prečnik glave kupole imaće 12 metara. Ovo će biti najmoderniji islamski centar sa šest minareta, četiri visine 45 metara i dva od 99 metara

  • 63

Pre više od godinu dana, svet je obišla vest da Sandžaklije na Pešteru u blizini Sjenice grade najveću džamiju u Evropi sa minaretom visokim sto metara.

Ova izgradnja islamskog centra u Dugoj Poljani u punom je jeku, a pre nekoliko dana završeno je betoniranje temelja.

Prema prvim informacijama, za ovaj poduhvat je utrošeno 64 kubika betona, dok su šipovi pobodeni do dubine od 20 metara.

Inače, konstrukcija će držati minaret visok čak 98,5 metara!

Zukorlić u Srbiji gradi džamiju s najvećim minaretima u Evropi!

Foto: mesihat.org Foto: mesihat.org

Novac za ovaj objekat koji će se prostirati na 1.600 metara kvadratnih obezbeđen je zahvaljujući donacijama iz celog sveta, a prema rečima efendije Tešrifa Šačića džamija će imati 15 kupola.

Foto: mesihat.org Foto: mesihat.org

- Prečnik glave kupole imaće 12 metara. Ovo će biti najmoderniji islamski centar sa šest minareta, četiri visine 45 metara i dva od 99 metara koji asociraju na 99 alahovih lepih imena - rekao je Šačić.

Foto: mesihat.org Foto: mesihat.org

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gigi

    31. avgust 2015 | 14:52

    I tako ce svi Srbi za koju godinu biti muslimani....zalosno. Rusimo nase manastire....zidamo dzamije...

  • Lazarev Grad

    31. avgust 2015 | 19:16

    Sta ce vam tolika dzamija kad su vam skoro svi otisli van iz zemlje? Mogli ste neku od 100kvadrata da pravite pa bi opet tesko puna bila... njihova deca od ovih sto sad idu dolazice 2xpo10 dana u Sjenicu godisnje, a deca njihove dece nece dolaziti u Sjenicu.... Isto je i u krusevac kraljevo trstenik cacak... Dok se stari lupez prepucava oko vere i truje decu sta je bilo 1941-1946 ko je koga klao i ko ce kome da se osveti....Moderan svet ode od nas mi ostasmo u kameno doba a mladi nece da zive u kameno doba biki pravoslavci ili muslimani... Starci ostaju kad pomru bice prazne i dzamije i crkve ... Kod komunista nisu smeli da grade ni dzamije ni crkve ali su gradili fabrike zato ,pa umesto sto se ide da se ratuje po siriji iraku ukrajni za pare islo se na poso!!! Ovi damasnji lopovi mnogo se boga plase pa daju velike donacije crkvama dzamijama hoce da se obezbede i posle smrti ... Ja sam pravoslavac i verujem u boga u crkvu idem 2-3x godisnje necu da lazem i nije mi nikad bilo jasno zasto je u francusku normalno biti francuz i ako si musliman i pravoslavac i katolik a u srbiji nije ... Od kad sam bio tamo postalo mi je jasno zato sto tamo ljudi rade zive normalnim zivotom voze dobra kola grade skole parkove za decu bazene kuce da svako ima po sobu ne zive od dedine penzije ... Ne pada im napamet da se dele na ove i one i da se kolju i pljackaju nemaju kad za to!

  • Trux

    31. avgust 2015 | 15:42

    Da je normalna drzava ovoga nebi bilo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA