BABA 20 GODINA SREĐUJE SVOJ GROB: Želi da bude savršen kad ona umre!

Starica iz Turske je kazala da je pre 21 godinu ostala udovica i da je u tom periodu u džamiji u rodnom selu Kasimlar, u severnom turskom gradu Zonguldaku, slušala versko predavanje nakon kojeg je kontaktirala nadležne i dala da joj se u bašti izgradi grobnica u koju će leći na večni počinak

  • 1

Inspirisana verskim predavanjem o životu i smrti koje je slušala pre dve decenije, 83-godišnja Zejnep Kajgusuz je sebi iskopala grob i od tada ga svake sedmice posećuje i čisti kako bi se podsetila na prolaznost života i važnost činjenja dobrih dela kao ostavštine na ovom svetu, javlja agencija Anadolija.

GROBLJE PUNO TAJNI: Ovi nadgrobni spomenici su u obliku srca, evo i zbog čega!

Ona je kazala da je pre 21 godinu ostala udovica i da je u tom periodu u džamiji u rodnom selu Kasimlar, u severnom turskom gradu Zonguldaku, slušala versko predavanje nakon kojeg je kontaktirala s nadležnim i dala da joj se u bašti izgradi grobnica u koju će leći na večni počinak.

Kako sama kaže, na taj nesvakidašnji postupak podstaklo je i razočarenje što je njenoj, poslovima i obavezama okupiranoj deci, trebalo više od godinu dana da se pobrinu i da ocu postave nišane na mezar.

- Svake sedmice čistim svoj mezar i pazim ga kao i svoju kuću. Oko njega čupam travu i korenje. To je mezar u koji ću ja leći i zato je meni toliko važan. Svi mi ćemo iskusiti čas smrti, a ja sam srećna da sam već spremila sebi grob na kojem fali samo datum smrti. I to sam već platila da mi se ukleše nakon dženaze - kazala je Zejnep.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Ne znajući o čemu se zapravo radi, brojni prolaznici zastaju u prolazu u upućuju molitve misleći da je neko tu i sahranjen.

- Mnogi se mole u prolazu kada vide moj mezar. Jedan mladić, kojem sam bila babica, vratio se u selo i kroz plač kritikovao majku što mu nije javila da sam preselila, ali se na kraju obradovao kada mu je ona objasnila o čemu se radi i došao da me vidi. Svi se iznenade kada me vide, a već su mi učinili Fatihu na mezaru - kazala je Zejnep.

Sin ove starice rekao je da ga brojni prijatelji i poznanici često zovu sa porukama saučešća zbog majčine smrti jer su videli njen mezar, ali dodaje da je to bila njena želja koju nije osporavao.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Radiosarajevo.ba / Foto: Ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XYC

    2. septembar 2015 | 18:05

    Pametan covjek sve spremi za budući svijet. Ja sam mišljenja da je to ispravno . Što bih koga opterećivao ako sam materijalno obezbeđen? Današnje generacije ne gledaju kao mi ni roditelje ni porodicu.Sve je u frci i stresu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA