Evo šta ZAISTA misle muslimanke o nošenju hidžaba!

  • 12

Mnogi ljudi koriste aplikaciju na kojoj mogu anonimno da govore o onome što ih muči, a među njima su i muslimanke komentarisale nošenje hidžaba.

HIT NA FEJSBUKU: Muslimanke skidaju hidžab i slikaju trenutke slobode (FOTO)

Jedan od najvizuelnijih simbola islama je i hidžab, marama za glavu i vrat koju nose pojedine pripadnice te vere. Za neke, ono je potvrda religioznih verovanja, a za druge je simbol ugnjetavanje žena.

Dok je u pojedinim državama zabranjeno nositi hidžab, u nekim drugim ono je obavezno za žene.

Na internet stranici "Visper" mnogi ispovedaju svoje tajne želje, mišljenja, žaljenja za nečim... Nedavno su muslimanke otkrile šta zaista misle o hidžabu.

Foto-ilustracija: Tanjug/AP Foto-ilustracija: Tanjug/AP

- Sad je 9:45, a već sam dobila tri "idi dođavola" i dva "mrzim vas" komentara, sve zato što biram da praktikujem svoju religiju i da nosim hidžab - napisala je jedna žena.

- Dok sam danas šetala ulicom u hidžabu, jedan me mladić kamenom gađao u glavu i nazvao me teroristom - napisala je druga žena.

- Tajno na internetu delim svoje fotografije na kojima ne nosim hidžab - povjerila se jedna žena.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- Borim se s nošenjem hidžaba, ali se bojim da ga skinem - napisala je jedna muslimanka.

- Kao žena koja nosi hidžab, nemam ništa protiv žena koje biraju da ga ne nose. Ja sam izabrala, a tako su i one i zbog tih naših izbora svi treba da budemo poštovani - dodala je ona.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor:dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fap_masina

    31. avgust 2015 | 15:52

    Svi mi znamo sta one misle, a'sta moraju da govore. Zene u islamu nemaju nikakva prava htele ne htele moraju da nose te marame, koja zena danas ne voli da je slobodna da se oblaci po volji... Mogu one pricati sta hoce ali mi svi znamo sta one misle !

  • Miki

    31. avgust 2015 | 15:00

    Hidzab (feredza) je samo nuzprodukt starog vremena kad su tek muslimanska vera krenula da se siri. Tad je koriscena kao zastita od sunca i peska. Isto tako su sunetili zbog higijene jer tad nije bilo vode za svakodnevno pranje. Svinjsko meso je najkvarljivije na velikim temperaturama. Sve je sad pretoceno u "postovanje" Alaha.

  • Srce♡♥

    31. avgust 2015 | 21:39

    Neznam ko je lud da nosi maramu i da oblaci duge rukave na 40 stepeni. Gluposti...a 90 posto muslimanki to nosi mimo svoje volje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA