NOVA POSKUPLjENjA: Rastu cene kozmetike i sokova do kraja aprila

Kompanije "Nivea", "Henkel", "Loreal", "Zlatiborac", "Rauh" povećaće cene svojih proizvoda za tri do deset odsto. Razlog je rast cena energenata i kurs evra

  • 1

Mesne prerađevine, smrznuta riba, sokovi, proizvodi za lični higijenu i praškovi za veš poskupeće do početka maja. Najveći rast cena imaće proizvodi robnih marki "Loreal", "Nivea" i "Henkel". Kao razlog se navode poskupljenja sirovina i energenata i rast kursa evra.

Cene ribljih štapića, lignji, oslića i drugih vrsta smrznute ribe pojedinih uvoznika već danas će biti uvećane u proseku 6,6 odsto. Trgovci kažu da cene rastu zbog visokih cena sirovina. Za tri dana će od 2,5 do 4,5 odsto poskupeti i proizvodi kompanije "Zlatiborac".

- Kao razlog za poskupljenje u ovoj kompaniji su nam naveli rast cena inputa, koji su od početka godine poskupeli za više od 10 odsto - kaže jedan od trgovaca.

On je dodao da će zbog kursa evra i rasta cena energenata početkom maja poskupeti i sokovi kompanija "Pepsi" i "Rauh".

Poskupljenja neće zaobići ni sredstva za ličnu higijenu i kućnu hemiju. Kompanija "Nivea" će 24. aprila podići cene skoro svih svojih proizvoda za 4,6 odsto. Prvog maja na snagu stupaju i novi cenovnici kompanija "Loreal" i "Proktor end Gembl" uvećani tri do 10 odsto. Šamponi za kosu "Elsev" i "Lorealove" kreme za lice poskupeće šest odsto, "Garnijerovi" šamponi pet, dezodoransi 3,3, a losioni i mleka za telo osam odsto.

Pet odsto će poskupeti i šamponi "Hed end šolders" i "Panten", deterdženti za posuđe "Feri", proizvodi "Žilet", ali i farbe za kosu "Londa" i "Velaton". Cene sapuna "Kamej" porašće 3,5, a higijenskih uložaka "Olvejz" i "Naturela" 10 odsto.

- Osim toga, "Henkel" će 7. maja ponovo podići cene praška za veš: "Meriksa" za osam, a "Persila" za pet odsto. Kada se uporede cene sa istim periodom prošle godine, ispada da će nabavna cena "Meriksa" ovog maja u odnosu na prošli maj biti veća 26 odsto - pričaju trgovci.

Od početka meseca poskupeli su i brojni proizvodi "Karneksa", "Neoplante", "Koka Kole", "Somboleda".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    20. april 2012 | 10:41

    Realan zivot, rezultat je nakaradne vlasti koja je do neverovatnog nivoa posvadjana, neodgovorna i bahata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA