CRNA SMRT SE VRATILA I POČELA JE DA UBIJA PO AMERICI: Ako se proširi, umreće MILIONI LJUDI!

Iako postoje antibiotici za ovu bolest, stopa smrtnosti u SAD iz nepoznatog razloga raste

  • 13

Kuga je ubila milione, uništila civilizacije. Da li je danas opet podigla svoju monstruoznu glavu i preti novim uništavanjem? Nedavno je u SAD od kuge obolelo 12 ljudi, a četvoro je pokošeno crnom smrću.

Amerika u šoku: Preminuo jedan od najtalentovanijih sportista u zemlji (VIDEO)

Slučajevi obolelih prijavljeni su u Arizoni, Kaliforniji, Koloradu, Georgiji Novom Meksiku i Oregonu. SAD godišnje beleži sedam slučajeva koji se odnose na zloglasnu bakteriju Iersinia pestis. Od 1. aprila ove godine bilo ih je još 12, a jedna od preminulih osoba je i 16-godišnji mladić.

Foto-Ilustracija: Wikimedia/Louvre Foto-Ilustracija: Wikimedia/Louvre

Centar za kontrolu bolesti je u pripravnosti, ali zbog malog broja obolelih još nije vreme za paniku. Zaraženi od kuge trpe velike muke, povraćaju, imaju visoke temperature, bol u stomaku, tu su i neprijatni čvorovi koji rastu ispod pazuha i na preponama.

UBILE SU NA MILIONE LJUDI: Ovo su 10 najsmrtonosnijih bolesti u istoriji (VIDEO)

Prva velika epidemija kuge zabeležena je između 6. i 8. veka. Procenjuje se da je umrlo oko 50 miliona ljudi. U 14. veku crna smrt je pokosila oko polovine evropske populacije, 75 miliona ljudi. U 19. veku u Kini i Indiji od kuge je umrlo više od 12 miliona ljudi.

Danas, ako se kuga ne leči, 93% ljudi bi umrlo, ali pravim lekovima moderne medicine stopa smrtnosti je spuštena na 16%. Zabrinjavajuće pitanje je zašto je stopa smrtnosti u SAD tako visoka, a odgovor još nije poznat. U svakom slučaju, dok čekamo rešenje ove zloslutne misije, valja izbegavati glodare, ne dirati one koji su uginuli. Bakterija kuge boravi u buvama koje su povezane sa pacovima i miševima.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nac. manjina Srbin u Srbiji

    2. septembar 2015 | 14:17

    Recimo nemaju para za lecenje??? Ipak je to amerika, imas pare imas sve ; nemas pare - ulica

  • Patriota

    2. septembar 2015 | 14:07

    Prica vec vidjena!? Za pet ili deset godina bice priznanje kao za HIV da im je "pobegla bakterija iz vojne laboratorije". Vladari iz senke a to i Bil Gejts javno propagira smatra da populaciju treba smanjiti na 1 milijardu lekovima,vakcinama i na drugi nacin. Bacanje prasine,eto dogodilo se prvo u Americi,a sad se prosirilo na ceo svet. Ameriku treba izolovati na svaki nacin fok se bolesti i slicne trice nerese tamo gde su pocele.

  • AmonRa

    2. septembar 2015 | 13:34

    Put ka 'zlatnoj milijardi' uz pomoc modifikovane bolesti... Rezistentne na antibiotike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA