VRAĆA SE STRAVIČNA BOLEST: U Ukrajini dvoje mališana obolelo od DEČJE PARALIZE!

Do pojave dečje paralize došlo je, jer je samo polovina dece vakcinisana protiv te bolesti, zbog čega je rizik od njenog širenja visok

  • 7

Dvoje dece obolelo od dečje paralize u Ukrajini.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je dvoje dece na jugozapadu Ukrajine obolelo od dečje paralize, što predstavlja veliki korak unazad u globalnoj kampanji za iskorenjivanje ove opasne bolesti.

SZO ističe da je do pojave dečje paralize na jugozapadu Ukrajine došlo jer je samo polovina dece u toj zemlji vakcinisano protiv te bolesti, zbog čega je rizik od njenog širenja visok.

- Rizik od daljeg širenja poliomijelitisa u Ukrajini je visok, ali su šanse za širenje u susednim zemljama Rumuniji, Poljskoj, Mađarskoj i Slovačkoj niska - saopštila je SZO a prenosi Rojters.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Magdalena

    3. septembar 2015 | 09:36

    Pa kad se roditelji prave pametni i nevakcinisu decu, pa se vracaju bolesti koje su bile maltene iskorenjene...

  • Rodjak Joja

    3. septembar 2015 | 09:24

    Pa kad nepismeni vicu prptiv vakcina eto vam bolesti. Sve znaju nepismeni a pismeni cute. Pa pre II rata je umiralo 50 % dece. Danas umire 2 do 3 na 1000 dece. Naravno da je svaki zivot dragocen ali 500 i 3 je ogromna razlika. Zato nepismeni ispijaci piva ispred prodavnice cutite i pustite ucene ljude koji ceo zivot rade na vakcinama da rade svoj posao.

  • Jo

    3. septembar 2015 | 09:10

    I onda se pametni roditelji u Srbiji bune protiv vakcinacije..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA