BOLNICA U KOJOJ SVA DECA UMIRU: Za dve nedelje preminulo 61 dete, roditelji besni i očajni

Prošle godine je u srednjem delu ove zemlje umrlo više od milion dece mlađe od pet godina i oko 50 hiljada trudnica, a veliko siromaštvo i loši uslovi dodatno pogoršavaju zdravstveno stanje

  • 0

Više od 60 dece umrlo je u indijskoj dečjoj bolnici za samo dve nedelje, a ovaj događaj je izazvao burne reakcije po celoj zemlji, zbog čega su vlasti pokrenule istragu, izveštava Rojters.

U dečijoj bolnici Šisu Bavan (Dečji dom)  u gradu Kutaku u istočnoj indijskoj državi Odishja istraga je u toku.

Lekar koji se vratio iz Afrike nema EBOLU!

Preliminarna istraga je u toku i pokazuje da je osoblje zanemarilo svoje dužnosti i da je pridonelo strašnom smrtnom ishodu za 61 dete - rekao je Atana Najak, ministar zdravlja u Odishaju. Iz službenih izvora se saznaje da je pod istragom troje zaposlenih, a pet radnika je suspendovano sa posla. Lekari s druge strane okrivljuju organizaciju rada u bolnici, odnosno opterećenost lekara i ostalog osoblja i tvrde da nije reč o nemaru.

OVAJ DEČAK IMA NAJVEĆE ŠAKE NA SVETU: Zvali su ga "đavolje dete" i maltretirali, a onda se sve preokrenulo!

Direktor bolnice Niranjom Mohanti dodaje da je bolnica preopterećena, da dnevno prime do 50 dece u kritičnom stanju. Prošle godine je u srednjem delu Indije umrlo više od milion dece mlađe od pet godina i oko 50 hiljada trudnica. Ovakve tragedije pokazuju u kakvom je stanju indijsko javno zdravstvo koje hronično pati od nedostatka sredstava i premalog broja klinika i lekara. Na sve to veliko siromaštvo i loši uslovi dodatno pogoršavaju zdravstveno stanje u zemlji.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA