SKINULI GA GOLOG, BACILI U BUNAR, PA ODEĆU SPALILI S AUTOM? Jezivi detalji stravičnog ubistva u Smederevu

- Oni su se znali još od školskih dana, ali nisam čuo da su se ikad svađalil. Znao sam da mu P. S. duguje novac - rekao je kum nesrećno nastradalog Živojina J.

  • 7

Prekjuče je uhapšen P. S. (49) iz Udovica kod Smedereva zbog sumnje da je dan ranije puškom ubio poznanika Živojina J. (47), a njegovo telo zatim bacio u bunar dubok 30 metara.

STRAVIČNO UBISTVO U SMEDEREVU: Ubio ga karabinom jer mu je dugovao desetine hiljada evra, a zatim ga bacio u bunar!

Osumnjičeni je dugovao Živojinu veću sumu novca. Pretpostavlja se da je u pitanju bio dug uz zelenašku kamatu, kog je osumnjičeni želeo da se reši tako što je likvidirao poverioca, objavio je ''Informer''.

Prema priči izvorima bliski istrazi, P. S. je ubio poznanika u dvorištu svoje porodične kuće. Nakon toga ga je skinuo golog, pa telo odvezao do lokacije Starčev grob na Orešcu kod Smederava, gde ga je ubacio u zabačeni bunar. Živojinovu garderobu je stavio u njegov ''ševrolet'', koji je odvezao u Dubonu kod Mladenovca i tamo ga zapalio.

Nakon što je žrtvina porodica prijavila njegov nestanak, otkriven je slučaj.

Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap Foto-ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

- Živojinova žena je prijavila nestanka u sredu ujutru. Prateći Živojinovo kretanje prethodnih dana, utvrđeno je da je bio u kontaktu sa P. S., da je kobnog dana otišao kod njega kući i da mu se tu gubi svaki trag - rekao je za ''Informer'' izvor blizak istrazi.

Komšije pričaju da su videle Živojina kako kolima ulazi u dvorište osumnjičenog, ali da iz njega nije izašao. Neki su pomenuli i da su čuli pucanj.

- U kući je pronađena puška, ali još nije zasigurno utvrđeno da li ga je tim oružjem likvidirao. Tražimo čaure i ostale materijalne dokaze, posle čega ćemo imati jasniju sliku o ovom događaju - rekli su u tužilaštvu.

U policiji je P. S. priznao zločin i pokazao gde je sakrio leš. Žandarmerija i vatrogasci bili su angažovani na izvlačenju tela iz bunara. Zbog velike dubine i uskog otvora bunara koji se nalazi na napuštenom zemljištu, bilo je problema, ali i zbog činjenice da su preko tela bačeni zemlja i džakovi.

Njiva osumnjčenog se nalazi nedaleko od tog mesta, s toga se pretpostavlja da je tako i znao za bunar u koji je bacio telo.

Foto: freeimages.com/Mark woodward Foto: freeimages.com/Mark woodward

Prema priči Živojinovih prijatelja, u utorak uveče oko 18 časova je P. S. pozvao Živojina da se nađu u lokalnoj kafani odakle su se uputili kod osumnjičenog. P. S. koji ga je prema tim navodima navodno upucao u svom dvorištu, koje je ograđeno visokom ogradom, zbog čega niko od komšija nije video šta se desilo.

Prijatelji i porodica su iste večeri krenuli da pronađu Živojina, jer mu je mobilni bio sključen, a sledećeg jutra nestanak je prijavljen policiji.

- Oni su se znali još od školskih dana, ali nisam čuo da su se ikad svađalil. Znao sam da mu P. S. duguje novac. Od čoveka koji je jednom prisustvovao njihovom razgovoru čuo sam da je reč o nekih 7.000 evra. P. S. je pozvao Živojina kući, verovatno mu rekavši da će mu vratiti novac, a pucao je na njega čim je ušao u dvorište. Verovatno je tako želeo da poništi taj dug - rekao je Živojinov kum.

Iza sebe je Živojin ostavio suprugu koja je advokat u Smederevu i sina koji je prva godina srednje škole.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBA

    4. septembar 2015 | 01:52

    Ako je bio zelenas to je i zasluzio posto hoce da "POMOGNE" a zatim ti uzme sve ima takvih mnogo u zemlji Srbiji sad ce drugi malo da se zamisle jer nemoze da pozajmi dinar a da trazi nazad milion to nema nigde.Zalosno sto je stradao ali sam je sebe osudio na to.

  • lola

    4. septembar 2015 | 09:07

    Ako ljudi posude novac i pristanu na određenu kamatu,onda se to mora i vratiti.Najlakse je kasnije reci,bile su zelenaške kamate.

  • Blade

    4. septembar 2015 | 04:26

    Novac prokleti kao i uvek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA