NOVA RADNA MESTA ZA 3.000 LJUDI: Jura otvara fabriku u Srbiji!

Nova fabrika bi trebalo da nikne do kraja marta sledeće godine, a prvih 700 radnika trebalo bi da počne da radi već u aprilu

  • 2

Južnokorejska kompanija "Jura" planira da u Leskovcu napravi svoju petu fabriku, ujedno i njihovu najveću na svetu, u kojoj će posao dobiti 3.000 radnika!

Nova fabrika bi trebalo da nikne do kraja marta sledeće godine, a prvih 700 radnika trebalo bi da počne da radi već u aprilu naredne.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je da je o tim planovima razgovarao s predstavnicima uprave "Jure", prenose beogradski mediji.

- Izrazili su želju da grade još jednu fabriku u Leskovcu i ona bi bila najveća "Jurina" fabrika na svetu. Ako taj projekat bude uspeo, postoje izgledi da Južnokorejci i dalje investiraju u naš grad - rekao je Cvetanović dodajući da bi nova "Jurina" fabrika trebalo da bude izgrađena na jednoj od dve lokacije u Leskovcu na kojima su bile nekadašnje društvene fabrike.

Podsetimo, te fabrike biće ponuđene 18. septembra na licitaciji, na kojoj će Grad Leskovac učestvovati i pokušati da ih otkupi za potrebe novih investitora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jonny Bravo

    4. septembar 2015 | 15:23

    Lepo je... drago mi je zbog tih ljudi i zaboravljenog naseg juznog dela... Nek ide na bolje i vise fabrika neka se grade.

  • AS

    5. septembar 2015 | 10:47

    Neka svane i na jugu Srbije.Taj kraj je zaboravljen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA