SNOUDEN KRITIKUJE PUTINA: Rusija krši ljudska prava!

Snouden je, primajući nagradu norveške vlade za slobodu izražavanja, ocenio da restrikcije objavljivanja na internetu, koje sprovodi Moskva, predstavljaju političku grešku i da su suštinski pogrešne

  • 9

Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden, kritikovao je danas Rusiju - zemlju koja mu je dodelila azil - poručivši da je kršenje ljudskih prava i sloboda na društvenim mrežama u toj zemlji suštinski pogrešno i dodao da najradije ne bi živeo u egzilu.

AMERIKANCI PUTINA DRŽE U ŠACI: CIA ga špijunira već godinama!

Snouden je, primajući nagradu norveške vlade za slobodu izražavanja, ocenio da restrikcije objavljivanja na internetu, koje sprovodi Moskva, predstavljaju političku grešku i da su suštinski pogrešne.

- To je pogrešno u Rusiji i biće pogrešno bilo gde - poručio je Snouden (32), koji je pre dve godine dobio azil u Rusiji, pošto je Vašington izdao nalog za njegovo hapšenje zbog objavljivanja podataka o američkom programu nadzora.

Snouden je ocenio i da su restrikcije interneta u Rusiji deo šireg i ozbiljnijeg problema, dodajući da nikad nije imao nameru da ode u Rusiju, već da samo prođe kroz nju na putu ka Južnoj Americi, preneo je AFP.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Комуниста

    6. septembar 2015 | 11:11

    Удвара се. Љигавост је одлика лоших људских карактера. Прво је испљувао своје Амере кији су у намању руку главни тиранини што се тиче људских права. Није смео да да такву изјаву о земљи која је на његовом примеру показала да се бори за људска права. Да Русија не брине о људским правима они би њега испоручили Америци. То је она држава која је спуштала све авионе сумњајући да се дотични крије у њима. Како било, ако икада напусти Русију настрадаће у некој "саобраћајној несрећи" демократског типа, у режији Ције. Нека му је Бог у помоћи. За мене је јајара. Објашњење за јајару наћи ће те у роману Доротеј, од Добрила Ненадића

  • sasa 05

    6. septembar 2015 | 09:33

    Zato sto je sve to istina,krse se ljudska prava u Americi,Rusiji ali i ovde u Srbiji nema slobode govora,stampe i televizije.

  • Zaboravio Ime.

    6. septembar 2015 | 02:36

    to je to dokazano sada i jos pre toga milion puta! pomozi sirotu na svoju sramotu zasto nisi pljuvao po Rusiji kada te je spasila od amerike?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA