MALI, A VELIKI SRPSKI JUNAK: Nikola (11) spasao sestru (1) iz smrskanog automobila u PLAMENU!

- Sve se dogodilo gotovo u nekoliko sekundi. Snažan udarac, smrskani automobil u plamenu, povređeni roditelji, vrisak i neutešan plač moje jednogodišnje sestre Lene, pamtiću dok sam živ - rekao je Nikola Vlajković

  • 27

Nikola Vlajković (11) iz sela Gračac kod Vrnjačke Banje je sa svojom porodicom, ocem Darkom (39), majkom Goricom (29) i sestrom Lenom (1) nedavno doživeo tešku saobraćajnu nesreću nedaleko od poznatog grčkog letovališta Paralija. Ovaj dečak je svojom prisebnošću i hrabrošću spasao jednogodišnju sestru Lenu iz zapaljenog automobila.

STRAVIČAN UDES NA VOŽDOVCU: Cisterna "Vodovoda" smrskala automobil do neprepoznatljivosti!

- Sve se dogodilo gotovo u nekoliko sekundi. Snažan udarac, smrskani automobil u plamenu, povređeni roditelji, vrisak i neutešan plač moje jednogodišnje sestre Lene, pamtiću dok sam živ. Uplašio sam se, ali sam samo razmišljao kako da spasem sestru, da je iznesem iz automobila pre nego što se pretvori u buktinju. Uspeo sam nekako da otvorim prozor i da sa Lenom izađem napolje, da je odnesem na bezbedno, što dalje od mesta udesa - ispričao je mali Nikola za Novosi.

- Ubrzo su se iz automobila u plamenu izvukli otac i majka, samo nekoliko sekundi pre nego što je eksplodirala boca za plin - dodaje Nikola.

Na svu sreću, Nikola je prošao bez povreda, njegova sestra Lena sa ogrebotinama i modricama, dok su Darko i Gorica zbog ozbiljnih povreda najpre zbrinuti u Grčkoj, a potom i u kraljevačkoj bolnici.

Porodica Vlajković doživela je saobraćajnu nesreću blizu Paralije, kada je na njih naleteo državljanin Bugarske koji bio u alkoholisanom stanu i koji je vozio 240 kilometara na čas.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA