PRONAĐENA JOŠ JEDNA BOMBA U "KRUŠIKU": Teška je POLA TONE, a još uvek nije deaktivirana!

Druga bomba je pronađena na prostoru nekadašnjeg pogona alatnice, koji je više puta gađan NATO bombama 1999. godine

  • 2

U valjevskom „Krušiku“ pronađena je još jedna neaktivirana avionska bomba, teška pola tone! To je prilikom obilaska vojne fabrike u Valjevu potvrdio ministar odbrane Bratislav Gašić.

UKLONJENA BOMBA OD 250 KILOGRAMA: Specijalci je deaktivirali i sklonili na sigurno!

Druga bomba je pronađena na prostoru nekadašnjeg pogona alatnice, koji je više puta gađan NATO bombama 1999. godine, gde je proteklog vikenda pronađena i deaktivirana avionska bomba teška 250 kilograma.

Nikola Vukanić, direktor firme "PMC Inženjering", koja je angažovana na izgradnji nove proizvodne hale u „Krušiku“, gde su prilikom kopanja temelja pronađene dve neaktivirane avionske bombe, rekao je da je juče deaktivirana bomba teška 250 kilograma, dok je druga otkrivena bomba, teška 500 kilograma, još uvek u fabričkom krugu „Krušika“.

PANIKA: Pronađena bomba od 250 KILOGRAMA u Valjevu!

- Naši stručnjaci još uvek rade na tačnoj lokaciji i detekciji novootkrivene bombe. Sam proces vađenja bombe je vrlo zahtevan i nadam se da će bomba vrlo brzo biti deaktivirana. Ova fabrika u Valjevu je zona opasnog rizika, a u narednim fazama radova mora se obratiti pažnja i na druga mesta u krugu ''Krušika'' - rekao je Vukanić.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Kojot # 1

    7. septembar 2015 | 18:13

    NATO agresori!

  • &&&&&&&&&&&&&&&&&&

    8. septembar 2015 | 07:00

    Najbolje je vratiti je onom kome je "ispala" pogotovo što je neispravna (nije eksplodirala)! Možda toj bombi ne odgovara naša klima pa neka je probaju kod sebe,oko njihovih škola,bolnica,obdaništa,...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA