DETE PREBIJENO, I SAD NIKOM NIŠTA: Devojčica koja je KRVNIČKI TUKLA DRUGARICU neće odgovarati za napad! (VIDEO)

Profesor krivičnog prava Milan Škulić objašnjava za Telegraf kakve bi posledice mogla da snosi učenica Hemijsko-tehničke škole u Kruševcu koja je uz pomoć dve drugarice brutalno pretukla vršnjakinju

  • 85

Učenica prvog razreda Hemijsko-tehničke škole u Kruševcu koja je brutalno tukla svoju drugaricu neće krivično odgovarati za svoje delo i jedino će moći da joj bude izrečena vaspitna mera.

NEMOJ DA JE ČUPAŠ, NABODI JE PESNICOM: Jeziva tuča srednjoškolki u Kruševcu! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Podsetimo, juče se na internetu pojavio šokantan snimak na kome se vidi kako su tri devojčice uzrasta 15 godina iz Hemijsko-tehničke škole u Kruševcu brutalno napale svoju vršnjakinju. Dok je jedna od njih tukla nesrećnu devojku, čak i dok je ova ležala na betonu, dve drugarice su joj pomagale držeći žrtvu.

- Pošto je u pitanju lice koje je mlađi maloletnik, nije moguće izricanje zatvorske ili slične kazne stavljanja u izolaciju. Ukoliko bi slučaj došao do suda, sigurno bi se uzimala u obzir i činjenica da je ona na samo godinu dana ili manje od 16-te godine, kada bi mogla da odgovara kao stariji maloletnik, te se samim tim suoči i sa mnogo težom sankcijom. Ovako se sada njoj može izreći samo vaspitna mera - objašnjava za Telegraf Milan Škulić, profesor krivičnog prava.

Pritnskrin: Youtube/Mila Lazic Pritnskrin: Youtube/Mila Lazic

ŽENSKA TUČA: Šutirala devojku u glavu dok joj je dete sedelo u krilu! (VIDEO)

Škulić naglašava da u ovom slučaju ne mogu odgovarati čak ni roditelji najgresivnije devočice.

- Krivična odgovornost je uvek individualna, tako da roditelji ne mogu u tom smislu odgovarati. Druga je stvar da li snose odgovornost za loše vaspitanje deteta ili nešto treće, ali što se suda tiče, oni sigurno ne bi krivično odgovarali - zaključuje Škulić.

Branka Tišma, školski psiholog, naglašava za Telegraf da je međusobni sukob devojčica u Kruševcu verovatno počeo mnogo ranije, a da je na dan tuče samo kulminirao.

Pritnskrin: Youtube/Mila Lazic Pritnskrin: Youtube/Mila Lazic

- To je verovatno nešto što je počelo tokom letnjeg raspusta ili možda čak i ranije, a sada je samo kulminiralo. Pošto su u pitanju učenice početnih razreda srednje škole, sigurno je da profesori nisu mogli da uvide da se tu nešto dešava i blagovremeno spreče sukob. Današnja socijalizacija je takva da deca nisu naučena da kontrolišu svoje potrebe, pa imamo situacije da se agresivno ponašanje dešava iznenada čak i kod onih učenika kod kojih se to najmanje pretpostavlja, Fejsbuk i druge društvene mreže omogućuje im da se povežu i da jedni drugima svašta kažu ili urade, a kasnije se to ispoljava čak i na ovakav način - tvrdi Tišma.

IMAMO NAJVIŠE TRUDNIH TINEJDŽERKI U EVROPI: A u Vranju, deca već sa 12 godina gube nevinost!

Direktor Hemijsko-tehničke škole u Kruševcu Miroljub Petrović danas treba da održi sastanaka sa roditeljima učenica koje su učestvovale u sukobu.

Pritnskrin: Youtube/Mila Lazic Pritnskrin: Youtube/Mila Lazic

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja do objavljivanja ovog teksta još uvek nije uputilo odgovor na naše pitanje kako će rešiti problem tuče učenica Hemijsko-tehničke škole u Kruševcu i kakva bi kazna mogla da bude izrečena najagresivnijoj devojčici.

Pogledajte snimak brutalne tuče učenica Hemijsko-tehničke škole u Kruševcu:

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fabolous

    8. septembar 2015 | 17:46

    Uvek postoji roditelj koji ce uzeti stvari u svoje ruke ako zakon ne moze i vratiti milo za drago

  • Blade

    8. septembar 2015 | 18:03

    I onda napadnu Vuka Roksandica jer je branio cerku?!Ne daj Boze da moju neko pipne,uopste me ne zanima koliko ima godina!!!Ili menjajte zakone i da odgovaraju za ono sto cine pa da li imaju 13 ilu 113 godina ili da lepo narod,roditelji ili ko vec treba,uzima pravdu u svoje ruke!!!

  • Fizio

    8. septembar 2015 | 17:48

    A popravni dom? Jel on više ne postoji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA