ŽELITE POSAO U AMERIČKOJ AMBASADI? Ovde je sve što o tome treba da znate!

Kako piše u obaveštenju koje se nalazi na njihovom sajtu, radna mesta se popunjavaju u Srbiji preko službe za ljudske resurse (Human Resources Office). Sva radna mesta koja se popunjavaju lokalno podrazumevaju da podnosilac molbe ima stalni boravak u Srbiji

  • 4

Američka ambasada u Srbiji raspisala je konkurs za nova radna mesta koja se popunjavaju u SAD-u, ali i ona koja se popunjavaju - lokalno, u Srbiji.

Federalne agencije koje su trenutno zastupljene u Ambasadi su: Ministarstvo inostranih poslova SAD (U. S. Department of State), Agencija SAD za međunarodni razvoj (U. S. Agency for International Development - USAID), Ministarstvo trgovine SAD (U. S. Department of Commerce), Beogradska kancelarija Ministarsta SAD za poljoprivrednu saradnju (U. S. Department of Foreign Agriculture Service) i Ministarstvo odbrane SAD (U. S. Department of Defence).

EVO KAKO DA SE ZAPOSLITE U AMERICI: Ova dva zanimanja tamo svi traže

Kako piše u obaveštenju koje se nalazi na njihovom sajtu, radna mesta se popunjavaju u Srbiji preko službe za ljudske resurse (Human Resources Office). Sva radna mesta koja se popunjavaju lokalno podrazumevaju da podnosilac molbe ima stalni boravak u Srbiji, a time i zakonsko pravo na rad.

TRAŽE SRBE U KANADI: Evo koja zanimanja su im zanimljiva!

Da biste se prijavili za određene pozicije, morate koristiti formu DS 174 (aplikacija za zapošljavanje lokalnog osoblja ili kao porodičnog člana) ili rezime koji sadrži sve informacije koje se kotiraju u DS 174 formatu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Forme su dostupne u PDF ili FAR formatu, odnosno obrasci koji su standardnog formata države. Ukoliko želite da pošaljete svoju prijavu preko e-maila, to učinite tako što ćete koristiti FAR format umesto PDF-a.

Kada se prime sve molbe, kandidati se rangiraju po kvalifikacijama, a odeljenje kojem treba službenik određenog profila, u saradnji sa Personalnom službom će obaviti razgovore sa najkvalifikovanijim kandidatima i izabrati onog najboljeg.

POSAO U NEMAČKOJ ZA 20.000 BALKANACA: Evo koga traže i šta treba od dokumenata!

Za vreme regrutacije kandidata, samo oni koji su ušli u uži izbor će biti kontaktirani. Kraći spiskovi i intervjui će biti obavljeni u periodu od šest nedelja od isteka roka. Kandidati koji ne budu kontaktirani u tom periodu nisu prošli, što znači da će samo oni koji su ušli u uži izbor biti obavešteni o konačnom statusu svoje prijave.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Veoma je bitno napomenuti da američka ambasada zastupa jednak stav o svima, ravnopravan i fer, bez obzira na politička opredeljenja, rasu, boje kože, veru, nacionalno poreklo, pol, bračno stanje, godište ili hendikep.

Ukoliko ste zainteresovani, a potrebno vam je više informacija, možete se obratiti službi za ljudske resurse preko centrale +381 11 361 93 44, ili direktno na telefone +381 11 306 46 40, 306 46 14, 306 46 38 ili 306 46 01.

A isto to možete saznati, ali i detaljnije pročitati o opisu posla na njihovom sajtu, tako što ćete kliknuti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA