ENGLEZI ISPRAŠILI PUTINOVE BOMBARDERE: Britanija pokazala strašnu nadmoć nad Rusijom! (FOTO)

Uzimajući u obzir stalnu obavezu RAF-a da čuva britansko nebo, jučerašnji borbeni let još jednom je dokazao sposobnost "tajfuna" da uspešno ometu i presretnu rusku avijaciju dalekog doleta - kazao je Kalvert

  • 34

Avioni RAF-a, britanskog ratnog vazduhoplovstva, presreli su juče kod obale Nortambrije dva ruska supersonična bombardera koja su u stanju da nose nuklearno oružje i ispratili ih iz britanske zone.

Ministarstvo odbrane u Londonu objavilo je fotografije na kojima je snimljeno presretanje jednog od dva aviona koji je iz ere Hladnog rata.

"Dejli mejl" piše da britanski borbeni avioni iz tima za brzo reagovanje imaju zadatak da presreću sve što se oceni kao opasnost po vazdušni prostor države.

Foto: defenceimagery.mod.uk Foto: defenceimagery.mod.uk

Prema saopštenju Ministarstva, piloti "tajfuna" približili su se svojim letelicama avionima koje su uočili i identifikovali ih kao ruske bombardere "Tu-160".

Ovi avioni sposobni su da lete brzinom dvostruko većom od brzine zvuka i prenesu do 16 nuklearnih raketa ili konvencionalnog naoružanja. Džim Kalvert, vođa eskadrona, bio je u jeddnom od "tajfuna" koji su presreli Ruse.

Foto: defenceimagery.mod.uk Foto: defenceimagery.mod.uk

- Uzimajući u obzir stalnu obavezu RAF-a da čuva britansko nebo, jučerašnji borbeni let još jednom je dokazao sposobnost "tajfuna" da uspešno ometu i presretnu rusku avijaciju dalekog doleta - kazao je Kalvert.

On je naglasio da je zaštita nacionalnog neba posebno bitna na 75. godišnjicu Bitke za Britaniju u kojoj su RAF-ovi avioni branili državu od nacističke avijacije.

Foto: defenceimagery.mod.uk Foto: defenceimagery.mod.uk

NATO presretanja ruskih aviona postala su česta od prošle godine zbog povišenih tenzija između Zapada i Moskve oko ukrajinske krize.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB IN

    12. septembar 2015 | 19:38

    Idi bre, al su ih isprasili....

  • Никшић

    12. septembar 2015 | 18:56

    хахахахахх шта је ово виц дана??

  • Побјешњели Максо

    12. septembar 2015 | 19:21

    Сама чињеница да су руски бомбардери стигли толико далеко говори за себе. А да су их британци испрашили па и не верујем баш....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA