U RUSIJI DANAS REGIONALNI IZBORI: Glasaće 59 miliona ljudi, a da li im je Putin favorit?

Očekuje se da će na izborima glasati 59 miliona ljudi, a to će biti neka vrsta probe za nacionalne izbore, koji slede 2016. godine

  • 12

U Rusiji se danas održavaju regionalni izbori, na kojima se bira 10.800 ljudi na različitim nivoima, u 21 regionu treba da bude izabran guverner, a u 11 lokalni pralamenti.

Očekuje se da će na izborima glasati 59 miliona ljudi, a to će biti neka vrsta probe za nacionalne izbore, koji slede 2016. godine.

Za vreme ove izborne kampanje, ruske vlasti mogu realno da sagledaju položaj različitih političkih snaga u celoj zemlji, prenosi TAS S.

Agencije AP i AFP prenose da se očekuje da će na današnjim regionalnim izborima širom Rusije pobediti kandidati Ujedinjene Rusije, koja podržava predsednika Vladimira Putina.

Kako navode, najveći izazov za Kremlj dolazi iz regiona Kostroma, koji se nalazi 350 kilometara severno od Moskve, gde koalicija opozicije RPR-Parnas ima dva kandidata.

Opoziciona koalicija uključuje stranke ubijenog kritičara Kremlja Borisa Njemcova, a predvodi je Aleksej Navaljni, takođe poznati kritičar sadašnjih vlasti.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Opozicona liberalna stranka Jabloko ima 1.500 kadidata širom zemlje, od kojih se jedan kandidovao za guvernera.

Kako prenose agencije, ne očekuje se veliki odziv glasača.

Agencija Interfaks prenosi da je na krajnjem istoku, u regionu Kamčatka, koja je prva zatvorila svoja birališta, izlaznost iznosila 28 odsto, prema saopštenju regionalne izborne komisije.

Od sada pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • топлистанадреалиста

    13. septembar 2015 | 19:08

    Сви за Путина!

  • Rus

    13. septembar 2015 | 23:15

    PUTIN DO POBEDE

  • Republika Srpska

    14. septembar 2015 | 08:54

    Ma dali će Putin pobjediti :))) :)) . On je pobjedio i kod nas a kamoli u Rusiji . Još da pobjedi u Njemačkoj i biće dobro hvala Bogu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA