• 16

CRNOGORCU UKRALI MAČ SAMURAJA IZ SEFA BANKE: Lopovi ga ucenjuju i TRAŽE OGROMNE PARE ZA OTKUP KATANE!

Božidar Bakić je samurajski mač ostavio u sefu jedne banke u Crnoj Gori, početkom marta, a mesec dana kasnije, mač koji je njegov predak dobio 1058. godine zbog učešća u ratu je nestao zajedno sa zlatnom poveljom

  • 16

Samurajski mač star 13 vekova, koji je navodno nestao iz sefa jedne crnogorske banke, prodaje se kolekcionarima u Srbiji, kaže za "Vijesti" Božidar Bakić vlasnik katane neprocenjive vrednosti!

Crnogorsko tužilaštvo pokrenulo je istragu da bi se utvrdilo na koji način je katana nestala iz sefa jedne banke, a koja je vekovima u vlasništvu porodice Bakić iz Danilovrada.

Prema pisanju crnogorskih medija Božidar Bakić je samurajski mač ostavio u sefu jedne banke u Crnoj Gori, početkom marta, a mesec dana kasnije, mač koji je njegov predak dobio 1058. godine zbog učešća u ratu je nestao zajedno sa zlatnom poveljom.

Mač je od izuzetne vrednosti jer potiče iz perioda od 7. do 10. veka, a Institut za ispitivanje materijala utvrdilo je da je sečivo kovano u 240 slojeva!

- Katanu i povelju ostavio sam u sefu 6. marta, a 13. aprila pošao sam da proverim sef i zatekao ga praznim. Bio sam u bunilu, nisam znao ko ga je uzeo jer je jedan od dva ključa koji otvaraju sef bio kod mene - kaže Bakić i tvrdi da ga je baš tog dana nazvao sugrađanin K. B. samo nekoliko sati nakon što je izašao iz banke i ponudio da mu u ratama otkupi katanu za 150.000 evra!

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti)

Komentari

  • deda

    katana sto na japanskom znaci mac u sadasnjem obliku nije radjena do pre 500 godina a da ne pominjem prekivaje u vise od 200 slojeva pre 1300 godina nisu ni znali za celik. kultura ,pismoa i obrada metala su im stigli malo kasnije iz kine

  • Pokojnik

    Ako je ovo sve istina, zbog cega onda nije tuzio banku ? Pa banka valjda naplacuje usluge kada cuva nesto u svojim sefovima, a ako se nesto dogodi, onda banka treba da plati odstetu svom klijentu jer nije dostavila usluge koje je garantovala,a ujedno i naplacivala.

  • Sonja

    Da je mac iz 1058.godine mogu da poverujem,ali da neka porodica na ovim prostorima ima toliko star rodoslov nisam cula.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima