ZABRANA FARME, PAROVA I VELIKOG BRATA: Rijalitiji neće moći da se emituju pre DESET UVEČE?!

Gordana Suša, članica Saveta regulatornog tela za elektronske medije traži da se "Farma", "Parovi" i "Veliki brat" označe kao programski sadržaj neprikladan za mlađe od 16 godina i samim tim zabrane njihovo emitovanje pre 22 časa

  • 84

Članica Saveta regulatornog tela za elektronske medije (RTEM) Gordana Suša predložiće sutra na sednici ovog tela zabranu emitovanja rijaliti programa pre 22 časa.

Suša traži da se Farma, Parovi i Veliki brat označe kao programski sadržaj neprikladan za mlađe od 16 godina i samim tim zabrane za emitovanje u dnevnim i večernjim terminima.

GOGA IZBAČENA SA FARME: Šutirala Tamaru, pa je gađala tanjirom! (FOTO)

Suša, inače novinarka, kaže za Informer da je ovo njen lični stav i predlog o kome još nije razgovarala sa kolegama.

DA LI ĆE OVAJ PROTEST SPASITI SRBIJU? Grupa mladih hoće kulturu, a ne rijaliti! (FOTO)

- Smatram da moramo hitno da zaštitimo maloletnike u Srbiji. Analize RTEM pokazale su da se od jutra, pa tokom čitavog dana, u ovim rijalitijima prikazuju najgroznije stvari, a to je vreme u kom deca i mladi gledaju. Sve komercijalne televizije, bez razlike, krše zakon i tome treba stati na put - ističe Suša koja smatra da će TV Prva, B92, Pink i TV Hepi, morati da promene programsku šemu ako se ovaj predlog usvoji.

Printskrin: TV Pink Printskrin: TV Pink

Milomir Marić, glavni urednik TV Hepi na kojoj se emituju Parovi smatra da je krajnje licemerno to što se Suša poziva na zaštitu omladine.

- Sad su tobože svi šokirani što mladi mogu to da vide. A to je ista ona omladina koja pre ponoći ne kreće na splavove... Uostalom, rijaliti nisu naš izum, nego smo ih uveli da bismo se evropeizirali... Stručnjaci u tom RTEM bi morali da znaju da su rijaliti programi jedan od uslova naših EU integracija - objašnjavga Marić.

Foto: Tanjug / Dragan Stanković Foto: Tanjug / Dragan Stanković

Sa TV Prva poručuju ovim povodom da se Veliki brat ne može svrstati u isti koš sa ostalim rijalitijima.

PAROVI SU ŠKOLSKI PROGRAM, TREBA DA IH GLEDAJU I DECA: Urednik "Tv Hepi" šokirao Srbiju! (FOTO)

- Veliki brat je kultni svetski šou, koji se po mnogo čemu izdvaja u odnosu na druge rijalitije. Postoje stroga pravila koja se poštuju i ozbiljni psihološki testovi koje takmičari moraju da prođu. RTEM je retko kad imao zamerke na naš račun, ali smo spremni za saradanju i razgovor - rekla je PR ove televizije Slađana Paunović.

Pink se ovim povodom nije oglašavao.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA